MOŽE DA PEVA, BUDE VODIČ NA KALIŠU, NOSI KOFERE: Ako lider SPS izađe iz politike, OVO su poslovi koji plaču za njim!
Foto: Profimedia, Reuters, Ilustracija espreso

može šta hoće

MOŽE DA PEVA, BUDE VODIČ NA KALIŠU, NOSI KOFERE: Ako lider SPS izađe iz politike, OVO su poslovi koji plaču za njim!

Nema zime za Ivicu

Objavljeno: 16:12h

Lider Socijalističke partije socijalista Ivica Dačić razmišlja o povlačenju iz politike i SPS-a, jer je umoran od uloge "dežurnog krivca". Dačić je izjavio da se više najverovatnije neće kandidovati za predsednika partije, i da će možda da ubrza kongres koji je sledeće godine, jer je, kako kaže, "za sve uvek kriv, i u partiji i u koaliciji, pa je vreme da se to završi".

IVICA DAČIĆ: ODLAZIM SA ČELA SPS, dosta mi je sve­ga!

Iako zvuči neverovatno da se lider socijalista koji je političku karijeru započeo još u fakultetskoj organizaciji Saveza komunista, a 1990. postao prvi predsednik mladih socijalista Beograda povuče iz politike, ukoliko se to i desi, za njega nema zime.

Ministar spoljnih poslova zasigurno je jedan od omiljenih političara, koji svojom neposrednošću pleni gde god se pojavi, a, kako smo videli mnogo puta do sada, ima i mnogobrojne talente.

foto: Fonet

#NOVINAR

Pošto je po vokaciji diplomirani novinar, Dačić bi, ukoliko prestane da se bavi politikom mogao da bude "prvo pero" srpskog novinarstva, jer bi, zahvaljujući svojim pređašnjim kontaktima i vezama definitivno bio pravi ekskluzivac. Mogao bi i da vodi neku političku emisiju, jer smo sigurni da bi se svi političari rado odazvali njegovom pozivu, a on bi, zahvaljujući svojim veštinama stečenim stažom od skoro 30 godina u politici uspeo da izvuče iz njih sve informacije.

#PRAVAC SCENA!

Druga opcija, a možda i prva definitivno bi bila pevanje. Svima je dobro poznato da se čelni čovek SPS-a na svakom diplomatskom prijemu i drugim proslavama lati mikrofona i obavezno otpeva Bešlićev hit "Miljacka".

Pošto je Dačić odradio vrhunsku promociju ove pesme, da je pravde, Bešlić je trebalo da mu ustupi autorska prava, pa da ne bude više "Bešlićeva Miljacka", već "Dačićeva Miljacka".

Međutim, nije ovo jedina pesma koju Dačić peva, skoro smo videli prilikom posete turskog predsednika Erdogana da Dačić zna i neke turske pesme, jer je na večeri u čast Erdogana pesmom na turskom "ukrao šou" i postao "pevajući viral".

#SAMOKAŽEMO

Mogao bi ministar spoljnih poslova da bude i "nosač kofera". Ako nas razumete.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

#VODIČ KALE

Ne sumnjamo da će se Dačić odlično snaći i u ulozi turističkog vodiča, jer, ako se sećate njegovog pokušaja da bude pravi domaćin francuskom ministru za migracije Eriku Besonu, i maestralnog objašnjavanja o Kalemegdanu, sve će vam biti jasno. Uprkos neuspešnom pokušaju da objasni Besonu šta je Kalemegdan i kako je dobio ime, Dačić je ipobrao simpatije prisutnih, a bogami i javnosti. Tako je umesto da objasni da je najznačajniji kulturno-istorijski kompeks i najveći beogradski park dobio ime od turskih reči kale (tvrđava) i megdan (bojište), ministar rekao da se zove Kalemegdan jer "kale" je "brdo". Međutim, ministru očigledno niko nije zamerio ništa, jer to je taj "dobar odnos" sa ljudima.

#HEDONISTA

Ministar je poznat kao veliki hedonista koji obožava kafane i restorane, degustaciju hrane, vina i kubanskih cigareta, pa bi svakako bilo dobro da bude "profesionalni hedonista". Naravno, i sve ovo bi mogao da radi kao turistički vodič, ili možda somelijer.

A u kojoj karijeri ga, nakon politike, vidite vi?

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.