BRAT MI ISPLAĆUJE STAN U ŠVAJCARCIMA, NIKADA NIŠTA NIJE UKRAO! Vučić izašao na crtu Brankici, ovaj intervju čekala je cela Srbija!
Foto: Printscreen / TV Prva

odgovara na pitanja!

BRAT MI ISPLAĆUJE STAN U ŠVAJCARCIMA, NIKADA NIŠTA NIJE UKRAO! Vučić izašao na crtu Brankici, ovaj intervju čekala je cela Srbija!

Razgovor je sniman u studiju "Insajdera", a upravo se emituje u celosti na TV Prva!

Objavljeno: 22:52h

Novinarka i autorka emisije Insajder Brankica Stanković vodiće debatu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

HAJKA JE TO ŠTO VI RADITE, PRIČATE DA JE NEKO PRAO PARE, A NEMATE DOKAZE! Varničilo između Vučića i Brankice Stanković! (VIDEO)

22:50. Tabloidno novinarstvo uvela je u Srbiju, kako je istakao, Demokratska stranka.

- Video sam užasne napade na novinare, podsetiću vas na napad na Gordanu Uzelac koja je imala teške telesne povrede. Najoštrije i jednako suđujem i napad na Uzelčevu i napad na Lidiju Valtner - kaže Vučić.

22:22. Vlada Srbije je pomagala Vranjskim novinama, ona im je davala pare, rekao je Vučić nakon čega je Brankica konstatovala da je to novac građana Srbije, a ne Vlade.

- Vranjiskim smo pomagali četiri puta više nego vlada Demokratske stranke i nije krivica Vlade Srbije što neko nije prošao na tržištu, rekao je predsednik.

Voditeljka ga je pitala koji mediji za njega imaju kredibiltet.

- Kredibilitet za mene imaju tačne informacije, privatni mediji imaju pravo da navijaju, Željko Mitrović ima pravo da navija, "američka televizija" ima pravo, RTS nema, odgovorio je Vučić.

foto: Printscreen

22:15. Zbog rušenja u Hercegovačkoj, urednica Insajdera je upitala zašto nije smenjen ministar policije Nebojša Stefanović, nakon čega joj je Vučić odgovorio da to mora da se kaže sudskom presudom, a ne zato što to neko kaže.

- Postoji unutrašnja kontrola, pa ide prijava i otkaz. Policija je taj posao već obavila. Evo, sve sam saglasan sa vama, ja sam za to da se razreši - rekao je Vučić.

Vučić je ocenio da je Bratislav Gašić "veoma dobar" izbor za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

On je kazao da opravdanost izbora Gašića potvrđuju i rezultati BIA.

Upitan zašto je prilikom imenovanja za direktora Agencije kazao da je "Gašić godinu i po dana izdržao bez funkcije", Vučić je kazao da je pogrešio u toj izjavi jer kako je rekao, to nije pitanje funkcije.

- Gašić je ćutao i radio. Odradio je zasluženu kaznu, mislim da je bilo važno da ta kazna posluži kao neka vrsta upozorenja drugima kako da se odnose prema ljudima, rekao je predsednik Srbije.

foto: outube/Insajder Video

22:09. Brankica Stanković je rekla kako predsednik nije govorio istinu o medijima, a onda ga je pitala koji javnu funkciju obavlja njegov brat.

- Andrej samo pomaže svom bratu i voli svoju zemlju. Napadaju ga zbog toga što je vredan i zato što godišnje poseti opštinske odbore barem dva puta. Nervira ih zato što je toliko marljiv. Druga stvar zašto ga mrze je njegova jedna greška. Nakon što je napadnut, krenuli su u hajku protiv njega govoreći da je on zapodenuo sukob. Ta hajka je vođena jer je odbio pomoć Devenporta i Jankovića. Tada su shvatili da ima drugačiji stav, pa je krenuo žestoki pritisak na njega i kriminalizacija - rekao je Vučić.

LANA JE NOVA ŠEFICA SNS BOTOVA! Šef se obraća u 14.30, PODRŽIMO GA SVI! (FOTO)

Upitan zašto saopštenja SNS-a obiluju uvredama, pa čak i govorom mržnje, Vučić je kazao da veruje da su se takva saopštenja proredila.

"Mislim da se u poslednje vreme to bar malo promenilo. Nadam se, ne mogu da pratim to, ali sam im rekao: "Kada oni nas vređaju, nemojte da odgovarate uvredama". Tačno je da su oni godinu, dve, na svaku njihovu uvredu odgovarali uvredom", rekao je lider SNS-a.

foto: Youtube/Insajder Video

Kako je istakao, Srbija je demokratska država, a demokratiju uvek treba držati i čuvati je kao malo vode na dlanu.

- Opozicija unosi dinamizam u državu, a borba je neravnopravna jer neko radi 45 minuta dnevno, a neko 25 sati. Opozicija mi je beskrajno simpatična i draga, a uvek molim članove SNS da, kada nas vređaju, ne odgovaraju uvredama. Voleo bih samo da znam zašto nas kritikuju i govore "mrzim Vučića". To mi i ne smeta jer običan narod sigurno kaže sam sebi "kakav god da je taj Vučić, on barem nešto radi" - kaže predsednik.

21:34. - Vučić je rekao u emisiji "Insajder" da niko nije odlučio da će se vandredni izbori sigurno održati, ali da su mnogi iz SNS-a za tu opciju, dok on i dalje razmišlja.

- Vlada je stabilna i mi ispunjavamo želju opoziciji, rekao je Vučić nakon čega je Brankica konstatovala da je nelogično da se izbori stalno održavaju.

21:25. Da li možete da zamislite da Nebojša Stefanović dođe ovde? Vulin i on imaju rezervisan termin na Pinku, a da li bi smeli da dođu ovde, pitala je Brankica, nakon čega joj je predsednik odgovorio da će za intervju trebati da pita njega lično, a onda je dodao kako on oduvek pokazuje poštovanje prema svima.

21:19. Brankica je rekla da se stiče utisak da novinari ne smeju da ga pitaju pitanje koje ima negativnu konotaciju, na šta joj je Vučić rekao da ne bi svako pristao da odgovara na njena pitanja.

foto: printscreen

Na konstataciju Brankice Stanković, da je predsednik 2014. godine rekao da neće smanjiti penzije, a da su šest meseci kasnije ipak smanjene, Vučić joj odgovorio da smo mogli da biramo: ili da ne smanjimo ili da država bankrotira.

- Penzije su za 13% ljudi niže, i to najviše u Beogradu i Novom Sadu, ali ćemo raditi na tome da najsiromašniji dobiju veće penzije, dodao je Vučić.

21:11. Najbolji smo po broju investicija, i dobili smo ih zahvaljujući hrabrim odlukama. Penzioneri će imati 5% veće penzije u poređenju sa 2015. godinom, rekao je Vučić i dodao:

- Nekada nije sve onako kako ja želim, ali je danas rezultat da će svi u javnoj upravi imati veće plate nego što su ikada imali. Danas je važno i da nam privatni sektor bude dinamičniji. Danas je prosečna plata 406,26 evra, a biće 440 već u martu, a krajem 2018. blizu 500 evra - rekao je Vučić.

21:02. - Nikada nisam pričao bajke i lagao narod. Kada sam govorio o Beogradu na vodi, fiskalnoj konsolidaciji, mnogi su mi se smejali. Beograd na vodi je navodno bila samo maketa, koja nikada neće biti sprovedena u delo. Za razliku od nekih koji nisu izradili ni tu maketu, mi smo uspeli da Beograd spustimo na reku i izgradimo najlepšu promenadu u gradu - rekao je predsednik.

foto: Printscreen / Insajder Video

Insajder je naveo da je sama najava intervjua izazvala je brojne reakcije iako predsednik Srbije često daje intervjue RTS-u, Pinku, TV Hepi.

"Do intervjua je došlo nakon što je predsednik Srbije pre dve nedelje rekao na konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanja novinarke Insajdera, da ne može na konferenciji da odgovori na sva pitanja i potpitanja i sam javno rekao da će dati intervju redakciji 'Insajder'", naveli su u toj redakciji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.