UPOZORENJE ILI OPTUŽBA? Ukrajinski ambasador u Srbiji pozvan u Kijev nakon skandaloznih izjava!
Foto: Printscreen Youtube / Politics Russia - Ukraine

sporno?

UPOZORENJE ILI OPTUŽBA? Ukrajinski ambasador u Srbiji pozvan u Kijev nakon skandaloznih izjava!


Ambasador je u intervjuu srpskim medijima izjavio da Srbija ne sprovodi samostalnu spoljnu politiku nego predstavlja „instrument u rukama Rusije“

Objavljeno:

Ministar spoljnjih poslova Ukrajine Pavel Klimkin pozvao je ambasadora Ukrajine u Srbiji Aleksandra Oleksandroviča na konsultacije nakon kritike srpskog diplomatskog resora na račun ukrajinskog diplomate.

Ambasador je u intervjuu srpskim medijima izjavio da Srbija ne sprovodi samostalnu spoljnu politiku nego predstavlja „instrument u rukama Rusije“.

ŠTA BI? Dva imena manje na spisku zemalja KOJE SU PRIZNALE NEZAVISNO KOSOVO!

Da li nas ukrajinski ambasador upozorava ili optužuje?

Ukrajinski diplomata je izjavio da „Rusija koristi Srbiju za uništenje Evrope“. Tončev je pozvao Ministarstvo inostranih poslova i Vladu Ukrajine da ukažu ambasadoru da je nedopustivo takvo ponašanje u budućnosti.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ranije je izjavu Oleksandroviča nazvao nediplomatskom i naveo da jalovi pokušaji da se naruše odnosi Srbije i Rusije nisu u skladu s ulogom ambasadora.

„Pozvao sam ambasadora u Srbiji Oleksandroviča na konsultacije o poštovanju međunarodnog prava“, napisao je Klimkin na svom nalogu na Tviteru.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.