PUTIN URUČUJE ORDEN TOMI! Bivši predsednik će biti ODLIKOVAN 4. novembra!
Foto: Fonet, reuter

kome smeta jaki toma?

PUTIN URUČUJE ORDEN TOMI! Bivši predsednik će biti ODLIKOVAN 4. novembra!

Nikolić je u razgovoru sa Čepurinom izrazio je zadovoljstvo povećanjem obima robne razmene i nadu da će se nastaviti unapređenje ekonomskih odnosa dve države

Objavljeno:

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručiće 4. novembra, u Moskvi, predsedniku Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislavu Nikoliću Orden prijateljstva, saopšteno je danas posle sastanka Nikolića sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom.

Nikolić je u razgovoru sa Čepurinom izrazio je zadovoljstvo povećanjem obima robne razmene i nadu da će se nastaviti unapređenje ekonomskih odnosa dve države, pre svega, kroz povećanje investicione saradnje.

Čepurin je podsetio da je najnovija ruska investicija, vredna više od 300 miliona evra, izgradnja postrojenja Naftne industrije Srbije "Duboka prerada" u Pančevu.

Sagovornici su konstatovali su važnost učešća predstavnika Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom na sednici srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koja će se održati u decembru.

foto: Beta

Čepurin istakao je da poseta Nikolića Moskvi, prilikom koje će mu Putin uručiti Orden prijateljstva, još jednom potvrđuje bratstvo i prijateljstvo dva naroda, navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta.

Na Dan narodnog jedinstva, Putin uručiće visoku državnu nagradu Ruske Federacije – Orden prijateljstva bivšem predsedniku Srbije i predsedniku Nacionalnog saveta Tomislavu Nikoliću za veliki lični doprinos jačanju strateškog partnerstva i prijateljskih veza između Ruske Federacije i Republike Srbije.

foto: Youtube printscreen

Ukaz o dodeli Oredena prijateljstva Putin je potpisao je 30. maja, navodi se u saopštenju.

(Espreso.co.rs/Fonet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.