DRAGAN ŠUTANOVAC: Beograd zaslužuje bolje, jer je sada OKUPIRAN i ovi koji su na vlasti ga POLITIČKI RASKOPAVAJU u želji da naprave marketing pred izbore! (VIDEO)
Foto: Espreso

intervju nedelje

DRAGAN ŠUTANOVAC: Beograd zaslužuje bolje, jer je sada OKUPIRAN i ovi koji su na vlasti ga POLITIČKI RASKOPAVAJU u želji da naprave marketing pred izbore! (VIDEO)

Šutanovac je pričao o beogradskim izborima, o idejama i programu za Beograd, šta bi prvo uradio da postane gradonačelnik

Objavljeno: 10:17h
Milka Radović

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac bio je gost Espreso portala na Sajmu medija, u okviru kojeg smo uradili intervju nedelje. Šutanovac je za "Espreso" pričao o beogradskim izborima, o idejama i programu za Beograd, šta bi prvo uradio da postane gradonačelnik...

Lidera demokrata smo pitali šta će Demokratska stranka ponuditi Beograđanima, na čije glasove računaju, šta bi prvo uradio ako postane gradonačelnik, koga smatra za najozbiljnijeg protivnika među kandidatima, šta se krije iza radova koji su paralisali prestonicu, o studentima koji su dobili krivične prijave zbog protesta nakon predsedničkih izbora, šta da menjamo kada je u pitanju zadržavanje mladih talenata. Šutanovac je prokomentarisao i Amfilohijeve izjave o Srpkinjama, koji je izjavio da su "pobile više ljudi nego Hitler", ali i sve češća iseljenja porodica, starih ljudi, dece...

Pogledajte ceo video intervju sa Draganom Šutanovcem:

Bliže se beogradski izbori, vi ćete biti kandidat Demokratske stranke. Da li je to definitivna odluka, ili Demokratska stranka ostavlja mogućnost za pravljenje koalicije sa nekom opozicionom strankom?

- Rukovodstvo Demokratske stranke je donelo odluku da sledeće izbore nastupi sa kandidatom iz Demokratske stranke, i u sklopu te odluke smo takođe odlučili da smo otvoreni za saradnju sa svima koji žele da se Beograd vodi na način kada je bio proglašen gradom budućnosti. Mi nismo zatvoreni prema drugima, smatramo da je potpuno prirodno, legitimno i legalno da najjača opoziciona stranka ima svog kandidata, jer ovaj grad se najbolje i najviše izgrađivao u poslednjih 20 godina, upravo kada ga je vodila Demokratska stranka.

foto: Espreso

Hoćete li vi biti taj kandidat?

- Donećemo odluku na vreme, pripremamo pre svega program, pripremamo razne mere koje treba da omoguće građanima u Beogradu da žive znatno bolje. Više puta sam rekao da za nas Beograd nisu ni beton, ni asfalt, ni armatura, ni fontana, ni jarbol, za nas su pre svega ljudi, srećni i zadovoljni Beograđani, i mi ćemo napraviti program koji će u narednih četiri godine upravo to i učiniti.

Rekli ste da DS, odnosno vaš tim ima novi program i ideje za grad koje će biti predstavljene Beograđanima, a koji se bazira na iskustvu modernih evropskih gradova. Na šta ste konkretno mislili, šta će Demokratska stranka ponuditi Beograđanima?

- Mislim da je rano govoriti o programu, jer je na srpskoj političkoj sceni izuzetno prisutno da se kradu tuđe ideje i stvari koje neko smisli, da ne kažem intelektualna svojina, ali svakako ćemo se baviti pre svega socijalnom politikom, onim što mislim da Beogradu nedostaje i danas, a to je kultura. Proglasićemo autonomiju kulture u Beogradu, i evo, to je ekskluziva, koju sada kažem vama. Imaće tu dosta toga za mlade bračne parove, i za ljude koji imaju decu u vrtićima, u školi, biće zaista jako kompleksan, ozbiljan program koji će ubediti sve one koji misle da u Beogradu ne može da se živi bolje, da shvate da zaista može!

foto: Espreso

Na čije glasove Demokratska stranka računa?

- Računamo na glasove svih koji mogu da glasaju u Beogradu. Ovo nije visoka politika, za koju ćemo se opredeljivati za istok, zapad...Ovde je pitanje kvaliteta života građana. Ja, kao neko ko je rođeni Beograđanin, ko je završio sve škole u Beogradu, ko je inženjer, pre svega mislim da Beograd zaista zaslužuje bolju vlast i da svi građani treba da glasaju za ono što je bolje, a to je definitivno ono što nije danas na vlasti, jer ovi koji su danas na vlasti su definitivno uzurpirali vlast, okupirali Beograd i kao što vidite, politički ga raskopavaju u želji da naprave marketing pred izbore.

(Milka Radović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.