U SKUPŠTINI POVEĆALI SEBI ZARADE ZA 175%! Samo jedna stranka nije glasala za, svi ostali SLOŽNI!
Foto: Stock

niš

U SKUPŠTINI POVEĆALI SEBI ZARADE ZA 175%! Samo jedna stranka nije glasala za, svi ostali SLOŽNI!

Predsednik Skupštine ovo povećanje naziva "usklađivanjem"

Objavljeno: 15:49h

Odbornici Skupštine Grada Niša ubuduće će primati mesečne paušale uvećane za 127%, šefovi odborničkih grupa za 152%, a zamenici šefova za 175%, javljaju Južne vesti.

Sve stranke su se složile sa ovim, to jest svi šefovi odborničkih grupa, osim DJB, koji su poručili da su napustili salu prilikom glasanja jer je "licemerno da glasaju protiv kad će već uzimati novac".

Odbornici će primati 30% od republičke prosečne plate, a zamenici i šefovi odborničkih grupa 40% nacionalnog proseka, što znači da će niški odbornici ubuduće primati 14.166 dinara, a zamenici i šefovi odborničkih grupa po 18.888 dinara. Do sada su odbornici primali mesečne paušale u iznosu od 6.250 dinara, zamenici 6.875, a šefovi grupa 7.500 dinara.

Predsednik Skupštine Grada Rade Rajković ovo povećanje naziva “usklađivanjem”, jer odbornici u Novom Sadu imaju i 50% republičkog proseka, a u Merošini 20 hiljada.

- Napravili smo velike uštede, to nije veliko opterećenje, mi smo to sveli na razumnu meru, imamo para - kaže Rajković.

Odbornik grupe “Niš moj grad” Branislav Jovanović navodi da je to bio zajednički dogovor jer je naknada “smešno mala” u odnosu na druge gradove.

Odbornici Pokreta Dosta je bilo napustili su salu prilikom izjašnjavanja jer su, kako kaže šef njihove odborničke grupe Srđan Nonić, unapred znali ishod glasanja zato što "SNS ima većinu za svaku odluku".

- DJB je kategorički protiv povećanja, jer velika većina odbornika ne opravdava bilo koju visinu paušala, više je nego očigledno da u raspravi učestvuje mali broj odbornika - ocenjuje Nonić.

Napuštanje sale umesto glasanja protiv, Nonić opravdava stavom da bi bilo licemerno glasati protiv, a posle uzimati novac.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.