DVE BOMBE U AUTOBUSU ZAUSTAVLJENOM NA JARINJU: Vozač i vođa puta zadržani zbog ispitivanja
Foto: Nebojša Mandić

lokalni izbori

DVE BOMBE U AUTOBUSU ZAUSTAVLJENOM NA JARINJU: Vozač i vođa puta zadržani zbog ispitivanja

Sve je još u fazi provere

Objavljeno: 15:25h

Autobus kragujevačkih tablica sa 57 putnika, raseljenima koji su krenuli da glasaju na izborima na Kosovu, zaustavljen je na Jarinju oko podneva zbog sumnje da se u njemu nalazi eksplozivna naprava.

To je za portal KoSSev potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti.

Pregledom vozila u autobusu su pronađene dve ručne bombe i dva električna detonatora. Specijalni tim kosovske policije je deaktivirao bombe, prelaz je zatvoren i uskoro se očekuje normalizacija saobraćaja. Vozač i vođa puta su zadržani. - Potrebno je da se oni sada ispitaju u vezi sa ovim bombama i električnim detonatorima koji su pronađeni u autobusu. Slučajem se bavi i tužilac - dodao je Hoti. On nije mogao da precizira šta će se dogoditi sa autobusom, odnosno da li će i kada nastaviti put ka severu Kosova, ali je naveo da se autobus nalazi sa kosovske strane prelaza Jarinje. Autobus kragujevačkih tablica sa 57 putnika, raseljenima koji su krenuli da glasaju na Kosovu, zaustavljen je na Jarinju oko podneva zbog sumnje da se u njemu nalazi eksplozivna naprava, rekao je ranije danas Hoti.

Od jutros je više autobusa sa raseljenima sa KiM krenulo iz centralne Srbije ka Kosovu, kako bi glasali na lokalnim izborima. Neki od autobusa su i zaustavljeni na prelazu Bela Zemlja.

Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju lokalni izbori, a 1,9 miliona građana moći će da glasa za predsednike i odbornike u 38 opština.

(Espreso.co.rs / N1/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.