Odbačena prijava Nataše Jeremić protiv SNS! Vuk odmah reagovao - OVO JE NEPRAVDA, vlast mi je optužila ženu da je narko diler!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

RAZOČARANJE ZA JEREMIĆE

Odbačena prijava Nataše Jeremić protiv SNS! Vuk odmah reagovao - OVO JE NEPRAVDA, vlast mi je optužila ženu da je narko diler!

Krivična prijava je bila podneta "zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje

Objavljeno:

Predsednik Inicijativnog odbora Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da odluka tužilaštva da odbaci prijavu njegove supruge Nataše Jeremić podnetu jer je bila optužena da je glavni narko diler u Srbiji, za njega predstavlja duboko razočaranje.

Jeremić je agenciji Beta rekao da veruje da će se njegova supruga na takvu odluku tužilaštva žaliti, ako bude neophodno i međunarodnim pravnim instancama.

"Nadam se da ovo (odluka tužilaštva) nije poslednja reč našeg pravosudnog sistema. Ovo je očigledna nepravda, i ako se ispostavi da je to neophodno, moja supruga će se obratiti međunarodnim pravnim instancama", rekao je Jeremić.

foto: Zorana Jevtić

On je naveo da je suština tog slučaja da je "sam vrh vlasti" jednu građanku ove zemlje optužio na izuzetno direktan i težak način, a da je naše pravosuđe zaključilo da ne postoji nikakav problem sa tim u vezi.

"Dakle - ili je moja supruga zaista najveći narko diler na Balkanu, pa je takvo ponašanje vlasti razumljivo, ili je u redu brutalno optuživati i vređati nevine građane Srbije bez obzira na činjenice", dodao je Jeremić.

Kako je istakao, to je jedan dosta alarmantan pokazatelj da je pravosuđe u Srbiji u punoj kontroli i predstavlja polugu režima.

"Osećanje nepravde, koje je duboko uvreženo u narodu, umnogome je podstaknuto time što pred pravosuđem u našoj zemlji očigledno nije moguće jednostavno doći do pravde. To je jedan od verovatno najznačajnijih problema sa kojim se suočavamo kao društvo", istakao je Jeremić.

Novinarka i supruga Vuka Jeremića, Nataša Jeremić, podnela je krajem marta krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke (SNS), njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS Milenka Jovanova pošto je u saopštenju u sred kampanje za predsednika Srbije, Jovanov optužio da je glavni vođa narko dilera u Srbiji.

Protiv SNS krivičnu prijavu je tada podnela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca i potpisnika saopštenja Milenka Jovanova.

Krivična prijava je bila podneta "zbog izvršenja krivičnog dela lažno prijavljivanje".

Funkcioner SNS Milenko Jovanov je u saopštenju naveo da Nataša Jeremić "upravlja celokupnim narko tržištem u Srbiji". U to vreme trajala je predsednička kampanja a Jeremić je bio predsednički kandidat grupe građana.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.