VUČIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Nema pranja novca, SNS ima čiste pare sa računa!
Foto: Fonet

čiste pare

VUČIĆ ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Nema pranja novca, SNS ima čiste pare sa računa!

Agencija za borbu protiv korupcije prijavila je Višem javnom tužilaštvu SNS zbog sumnje na pranje novca tokom izbora

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode o "pranju para" tokom predsedničke izborne kampanje navodeći da Srpska napredna stranka plaća sve obaveze i ima čiste pare sa računa države.

On je novinarima u Vlasotincu povodom navoda o pojedinačnim uplatama od po 40.000 dinara tokom predsedničke kampanje rekao da je SNS-u "neka žena platila 19.000 dinara", a da drugi dobijaju milione za kampanju od tajkuna.

SAMO SAM DOBILA KOVERTU SA 40.000 I RAČUN: Otkriveni misteriozni darodavci SNS i kako je skupljan novac za kampanju

"SNS ima čiste pare sa računa koje dobija od države, SNS-u tajkuni nisu potrebni", rekao je Vučić i upitao odakle se finansiraju kampanje onih čije stranke još ni ne postoje.

"Njih neće niko ni da pita, a ako ih pitate reći će da je to tortura", dodao je Vučić.

Agencija za borbu protiv korupcije prijavila je Višem javnom tužilaštvu SNS zbog sumnje na pranje novca tokom izbora, a Tužilaštvo još poverava navode Agencije, piše portal BIRN.

Portal navodi da dokazi prikupljeni tokom istraživanja ukazuju na sistematične povrede zakona od strane SNS-a na ovim i prethodnim izborima i prenosi izjave gradjana i aktivista koji su bili uključeni u prikupljanje donacija.

Naveden je iskaz neimenovane devojke koja je rekla da ju je pred predsedničke izbore 2017. godine na jednom sastanku "funkcioner stranke izdvojio u stranu, dao 40.000 dinara i rekao da je novac deo velikog priloga partiji".

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.