ZARATILI OKO TOGA ŠTA JE JEFTINIJE: Fijat ili Škoda? Balša Božović isprozivao MUP, Ivkovićeva mu zapušila usta! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić, Printscreen/youtube

prozivke

ZARATILI OKO TOGA ŠTA JE JEFTINIJE: Fijat ili Škoda? Balša Božović isprozivao MUP, Ivkovićeva mu zapušila usta! (FOTO)

710 novih vozila, a da li je moglo bolje?!

Objavljeno:

Poslanik DS, Balša Božović poveo je na Tviteru polemiku u kojoj proziva MUP Srbije što je nabavio 710 patrolnih automobila marke Škoda, navodeći da je Fiat500L koji se proizvodi u Kragujevcu dobar za italijansku policiju, a nije za našu, a dodao je i da je jeftiniji!

Da li znate šta je na ovoj fotografiji? O NJOJ PRIČAJU SVI NA FEJSBUKU (FOTO)

U odgovorima je naznačeno da čak i francuska policija koristi Fiatov model. I iz kragujevačke fabrike su nedavno izrazili isto žaljenje:

- Kupovinom Škodinih automobila, a ne onih proizvedenih u Kragujevcu, vlada je “udarila šamar” zaposlenima u FCA Srbija. Pitam se ko će onda da kupuje naše automobile, ako država, koja je suvlasnik Fijatove fabrike u Kragujevcu, to ne čini. Ili, kakvu to poruku vlada šalje domaćoj, ali i međunarodnoj javnosti. Mislim, takođe, da bi trebalo istražiti i to da li je prilikom nabavke automobila za MUP Srbije, možda, bilo i koruptivnih radnji – kazao je Zoran Stanić, poverenik UGS Nezavisnost u FCA Srbija.

No, stigao je i nezvanični odgovor iz MUP, a dala ga je sekretarka Biljana Ivković.

- Fiat 500L bio je skuplji. Škoda ima bolje performanse, veći prtljažnik i funkcionalniji je za potrebe policije - napisala je ona.

Iz MUP su ranije objasnili da su imali ponude Škode, Fijata i Pežoa.

- Kupljeni su automobili 'škoda rapid', jer smo time za isti novac uspeli da nabavimo veći broj vozila - kazao je državni sekretar u MUP Milosav Miličković.

Pretražujući oglase auto kuća koja prodaju ovaj model saznali smo da je najpovoljnija cena dostupna građanima 11.904 evra.

foto: Printscreen

I izgleda da je to povoljnija cena, jer smo u drugoj auto kući novi benzinski model našli za 13.596 evra, a dizelaša za 15.684!

S druge strane, prema podacima koje je objavio autoportal.rs, najjeftinija varijanta Fiata 500L može da se nabavi i za 10.900 evra!

foto: Printscreen

Zvaničan cenovnik Fijata pak nudi najnižu, promo cenu od skoro 11 i po hiljada evra, a ona najviša snižena cena iznosi skoro 16 hiljada evra!

foto: Promo

Iako nisu otkriveni detalji ponuda o kojima je odlučivao MUP, nameće se zaključak da su ova dva modela vrlo približnih cena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.