Brnabić obećala plate veće za 10, a penzije za 5 odsto! Slomila čašu i viknula ŽIVELA SRBIJA!
Foto: Fonet

rekla je sve!

Brnabić obećala plate veće za 10, a penzije za 5 odsto! Slomila čašu i viknula ŽIVELA SRBIJA!

Navela je da je odnosu na kraj prošle godine smanjen javni dug i sada iznosi 7,6 posto BDP, da je povećana minimalana cena rada za 10 odsto, uspešno završena 7. revizija aranžmana sa MMF-om.

Objavljeno: 14:34h

Premijerka Ana Brnabić je, tokom predstavljanja rezultata prvih 100 dana Vlade Srbije u Kruševcu, izjavila da penzije biti povećane 5 odsto od 1. januara. Najvećem broju zaposlenih u javnom sektoru, navela je, plate će biti povećane za 10 odsto, uključujući i vojsku i policiju i službe bezbednosti. Zaposleni u administraciji imaće 5 posto više.

Pokazali smo da možemo da nastavimo putem koji je trasirala prethodna Vlada, navela je Brnabić. Dodala je da je zadovoljna rezultatima Vlade za prvih 100 dana.

100 DANA RADA VLADE SRBIJE: Brnabić sa kabinetom podnosi kompletan izveštaj (UŽIVO)

"Najbolji indikator rezultata ove vlade je što je stvoren prostor za trajno povećanja svih zaposlenih i najvećeg broja u javnom sektoru. U narednih mesec dana isplatićemo jednokratan iznos od 5000 dinara svim penzionerima, a posebno smo srećni što ćemo od 1. januara trajno povećati penzije za pet odsto".

Navela je da je odnosu na kraj prošle godine smanjen javni dug i sada iznosi 7,6 posto BDP, da je povećana minimalana cena rada za 10 odsto, uspešno završena 7. revizija aranžmana sa MMF-om... Dodala je da Srbija ima rast spoljnotrgovinske razmene u prvih osam meseci ove godine viši za oko 13 posto, dok je novozaposlenih 5,5 odsto. Direktne strane investicije u prvih sedam meseci su veće za 19,9 posto u odnosu na prošlu godinu.

Za ovih 100 dana, prenela je, potpisino je sedam ugovora sa investitorima koji će, ukupno, otvoriti 2778 radnih mesta.

Obećala je da će brojni objekti fakulteta i naučnih centara biti urađeni do kraja mandata ove Vlade, dodala da se radi na poboljšanju položaja u zdravstvu, pa je odobreno 1239 mesta za zaposlenje u tom sektoru.

U prvih 100 dana Vlade sportisti su osvojili 23 medalje, navela je i istakla da im je veoma zahvalna.

Premijerka se zahvalila svim članovima svog tima i, nakon što je slučajno oborila čašu sa govornice i slomila je, sa osmehom uzviknula: "Živela Srbija!"

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.