NE TRPI ŽENOMRSCE: Smajlović podnela ostavku u radnoj grupi zbog izbora Gajovića
Foto: Beta

ogorčena!

NE TRPI ŽENOMRSCE: Smajlović podnela ostavku u radnoj grupi zbog izbora Gajovića

U pismu koje je dostavila UNS-u i Ministarstvu kulture i informisanja navela je razloge zbog kojih je podnela ostavku

Objavljeno:

Nekadašnja predsednica UNS-a, novinarka Ljiljana Smajlović, podnela je ostavku na mesto člana radne grupe Ministarstva kulture i informisanja za izradu nove medijske strategije, a kao razlog je navela upravo imenovanje Gajovića na funkciju državnog sekretara za informisanje.

SKANDAL, ŽENOMRZAC POSTAO DRŽAVNI SEKRETAR: Ovaj čovek je izjavio da ŽENE NISU SPOSOBNE DA VODE DRŽAVU!

U pismu koje je dostavila UNS-u i Ministarstvu kulture i informisanja navela je da ostavku podnosi jer je na ovu važnu funkciju Gajović izabran uprkos tome što propagira "šovinističke predrasude prema ženama".

foto: Printskrin / Tv Pink

- Delim mišljenje kolega i koleginica koji se javljaju UNS-u da protestuju što Vlada Ane Brnabić ovakvim postupcima omalovažava ne samo novinarke, već i našu profesiju.

foto: Zorana Jevtić

- Položaj medija i novinara u Srbiji je ionako degradiran i veoma je loša ideja da se na važna mesta u Ministarstvu kulture i informisanja postavljaju ljudi koji na televiziji sa javnom frekvencijom izjavljuju da žene ne treba birati za predsednice i da „muškarac mora da vodi kuću“ jer se žene „nisu dokazale“ na važnim državnim poslovima.

- To je ruganje zadatku radne grupe kom sam lično pristupila sa osećanjem najveće društvene odgovornosti i molim vas da moju odluku shvatite kao moj lični protest - navela je Ljiljana Smajlović u ostavci.

foto: Fonet

(Espreso.co.rs / Insajder.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.