ODNEO PARE, TELEFONE, KOMPJUTERE... Bivši ministar Čiplić opasno MULJAO S PARAMA TOKOM MANDATA!
Foto: Wikipedia/Medija centar Beograd

fore i fazoni

ODNEO PARE, TELEFONE, KOMPJUTERE... Bivši ministar Čiplić opasno MULJAO S PARAMA TOKOM MANDATA!

Čipliću su stizali dopisi iz Vlade da povede računa kako koristi karticu, kao i da podmiri iz svog džepa ono što je nenamenski potroši

Objavljeno:

Jedan od osnivača nove stranke Vuka NATO Jeremića i njegov "čovek od poverenja", Svetozar Čiplić, bivši kadar DS i ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Mirka Cvetkovića, nanamenski je trošio silne pare tokom mandata!

CIPRAS PODRŽAO SRPSKU LISTU: Premijer Grčke obećava i investicije!

Naime, njemu je posle odlaska iz vlade "na duši" ostalo skoro dva miliona dinara, 2.500 "švajcaraca", laptop računar, torbe, dva "nokija" mobilna telefona... a ni danas se ne zna da li je državi vratio taj novac i opremu!

Kako su Novosti tada pisale, Čiplić mesecima posle odlaska iz Vlade Mirka Cvetkovića nije mogao da se rastane ni od diplomatskog pasoša, a ostao je dužan i odgovor - šta se dogodilo s još jednim kompjuterom i fotoaparatom koji je, po sopstvenoj izjavi, izgubio tokom službenog puta?!

Prema dokumentaciji u koju su Novosti imale uvid, Čipliću su i tokom mandata koji je dobio kao deo žute DS vrhuške, stizali dopisi iz Vlade da povede računa kako koristi karticu, kao i da podmiri iz svog džepa ono što je nenamenski potrošio.

Tokom 2009. godine, na primer, više od 193.000 dinara potrošio je na službenom putu u Švajcarskoj, preko 15.000 dinara u BiH. Nijedan trošak nije "pokriven" priznanicama. Uz to, listing pokazuje i da je Čiplić umeo da se "otvori" i u knjižarama, prodavnicama garderobe, salonu nameštaja...

Karticom je platio 156.378 dinara u prodavnici "Mura", a potom još 58.329 u istom objektu, dok je ceh nastao na "Salašu 137" bio 12.888 dinara. Čiplić je u "Eurosalonu" karticom platio oko 35.600 dinara, račun kod "Mladinske knjige" bio je 20.240, dok je u "Svilanitu" ostalo 21.140 dinara...

Svega mesec pre isteka mandata, Čiplić je potpisao izjavu da je prilikom službenog putovanja u Suboticu izgubio stvari - "elkom" torbicu u kojoj je bio laptop, kao i fotoaparat marke "nikon". Međutim, nema pisanih tragova da je ovaj slučaj prijavio policiji.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.