ALEKSANDAR VULIN: Uvek se spremamo za RAT, to je posao vojske!
Foto: Zorana Jevtić

SPREMNI ZA NAJGORE

ALEKSANDAR VULIN: Uvek se spremamo za RAT, to je posao vojske!

Vulin je na skupu "Obučavanje građana za odbranu zemlje" u Domu Vojske rekao da se odbrana svake zemlje zasniva na obučenosti i organizovanosti čitavog stanovništva

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da je u novoj organizacionoj strukturi MO predviđen poseban sektor za civilnu odbranu koji je "ukinut 2006. suštinski bez razloga". Mi se uvek pripremamo za najgore, mi se uvek pripremamo za rat, to je razlog postojanja svake vojske, ali i svaki civil treba da zna tokom nepogode kako da se zaštiti, dodaje.

Vulin je na skupu "Obučavanje građana za odbranu zemlje" u Domu Vojske rekao da se odbrana svake zemlje zasniva na obučenosti i organizovanosti čitavog stanovništva, ali da je Srbija prestala to da radi već dugi vremenski period i "prepušta se slučaju".

On je rekao da Ministarstvo odbrane neće dozvoliti da se takva politika nastavi i da čitavo stanovništvo mora da bude upoznato sa svojom odgovornošću, obavezama, ali i da mu se ponudi odgovarajuće znanje kako bi mogao da štiti i čuva svoju zemlju.

foto: Fonet

"Mi se uvek pripremamo za najgore, mi se uvek pripremamo za rat. To je posao i zadatak i razlog postojanja svake vojske. Ali svaki civil treba da zna šta da radi u slučaju elementarne nepogode, kako da zaštiti sebe, kako da zaštiti svoju porodicu i kako da pomogne onome kome je pomoć potrebna", rekao je Vulin.

Zato, kako je naveo, Ministarstvo odbrane, zajedno s ministarstvima prosvete, unutrašnjih poslova, lokalne samouprave, zdravlja, kao i s Crvenim krstom traži konkretne mehanizme kako da omogućimo čitavom stanovništvu da bude uključeno u odbranu zemlje i da bude sposobno da odgovori na svaki izazov.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.