PROTEST OPOZICIJE U CENTRU BG! Nema mnogo ljudi, razočarani Sergej Trifunović se nada da će ih sledeći put biti više i da im tad neće biti hladno! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas

Sledeći skup 20. oktobra

PROTEST OPOZICIJE U CENTRU BG! Nema mnogo ljudi, razočarani Sergej Trifunović se nada da će ih sledeći put biti više i da im tad neće biti hladno! (VIDEO)

Većina opozicionih stranaka i pokreta pozvala je svoje pristalice da učestvuju i na sledećim protestima

Objavljeno: 20:32h

Pokret slobodnih građana koji predvodi Saša Janković organizivao je danas od 18 sati na Trgu Republike skup o stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora u Beogradu.

Skup je završen nešto pre 20 časova, a sledeći je zakazan za 20. oktobar. Prema nekim procenama, skupu je prisustvovalo nešto više od 1.000 Beograđana.

Ovo je prvi u nizu skupova o stvaranju uslova za održavanje fer i poštenih izbora u Beogradu.

foto: Dado Đilas

Na plato ispred spomenika Knezu Mihailu izašao je i glumac Sergej Trifunović koji je izrecitovao Disovu pesmu "Naši dani", a potom pozvao građane da se 20. oktobra, za kada je zakazan naredni skup, okupe u većem broju i izrazio nadu "da im tada neće biti hladno".

foto: Dado Đilas

Za improvizovanu govornicu izašao je i aktvista Filip Vukša. On je pozvao okupljene da pruže podršku studentima Pavlu Terziću i Danilu Vučetiću, organizatorima studentskih protesta u aprilu ove godine.

- Sudeći Pavlu i Danilu oni sude svima nama. Zato hajdemo s njima na sud da dokažemo da smo Beograđani, a ne prestupnici. Vreme je da ovaj grad povede neko kome nije prioritet lična korist i uhlebljenje porodice. Želim da neko od vas Beograđana, neko ko nije sedeo u fotelji i bio kompromitovan bude sledeći gradonačelnig Beograda - rekao je Vukša.

Književnik Gojko Tešić je govor započeo pesmom Dositeja Obradovića Vostani Serbie. On je pozvao građane da zaborave sve lične sukobe i kako kaže "ujedine se protiv ponižavanja, nasilja, ispoljavanja,najnižih strasti, protiv diskreditacije i diskvalifikacije, protiv najopskurnijih izmišljotina i rijaliti programa.

- Opozicijo, ujedini se! Samo tako se možemo izboriti za slobodu mišljenja i fer i demokratske izbore - rekao je Tešić i još jednom pozvao opoziciju da se udruži, osvesti i ujedini.

foto: Kurir TV

Režiser Janko Baljak je Beograđanima poželeo Novu godinu:

foto: Dado Đilas

- Vlast bi da nam za početak ukine godišnja doba, da nas zaslepi novogodišnjom rasvetom. Ime i prezime ove vlasti je nasilje - istakao je Baljak, pa nastavio:

- Vlast je doktorirala izbornu krađu, a dovođenjem ljudi na Vračar i Voždovac usavršavaju predizbornu krađu. Vračar je dobio 5.000, a Voždovac 10 hiljada novih birača koji će se odmah nakon izbora promeniti mesto boravišata i vratiti se tamo gde će početi drugi izbori - rekao je Baljak.

Na početku se obratila novinarka Aida Ćorović:

foto: Dado Đilas

- Da li vas čudi što u budžetu nema para za đake prvake i osobe sa invaliditetom a budžet za novogodišnje ukrase se uvećava, da li vas brine porast vršnjačkog nasilja, da li vas brine što se afere poput tetke iz Kanade koja plaća za stan aktuelnog ministra odbrane ili ona o 24 stana u Bugarskoj? - pitala se Ćorović.

Većina opozicionih stranaka i pokreta pozvala je svoje pristalice da učestvuju na tom protestu.

foto: Dado Đilas

Među prvima su se pojavili Vuk Jeremić, predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i narodna poslanica Sanda Rašković Ivić, kao i član PSG Božo Prelević. Skupu je prisustvovao i legendarni košarkaški trener Dušan Ivković, kao i lider opozicione Levice Srbije Borko Stefanović, odnosno politički analitičar Đorđe Vukadinović.

LEPA ANA IZ DJB PREKO NOĆI JE POSTALA POZNATA JER JE POSLANIKE SNS OTERALA U... ZNATE VEĆ GDE! Danas je čitala neprijatne tvitove o sebi. Kako se snašla? A šta mislite :) (VIDEO)

Većina opozicionih stranaka i pokreta pozvala je svoje pristalice da učestvuju na ovom, ali i na sledećim protestima.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.