VUČIĆEVA POSETA BUGARSKOJ ZNAK DA SRBIJA PRIPADA EU: Borisov poslao jasnu poruku!
Foto: Reuters

važan sastanak

VUČIĆEVA POSETA BUGARSKOJ ZNAK DA SRBIJA PRIPADA EU: Borisov poslao jasnu poruku!

- Mi svi ulažemo napore da ubrzamo proces (priključenja Srbije EU) i to će biti dobro za bezbednost i mir na Balkanu i širom Evrope - rekao je Borisov

Objavljeno:

Bugarski premijer Bojko Borisov izjavio je u utorak da to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao na sastanku u Varni pokazuje da Srbija pripada Evropskoj uniji i poručio da se radi na tome da se ubrza proces njenog ulaska u Uniju.

- Činjenica da je predsednik Srbije sa nama pokazuje da, iako Srbije nije još članica, mi svi insistiramo i znamo da zemlja pripada EU - rekao je Borisov nakon sastanka sa Vučićem i premijerima Grčke i Rumunije, Aleksisom Ciprasom i Mihaijem Tudoseom u Varni.

- Mi svi ulažemo napore da ubrzamo proces (priključenja Srbije EU) i to će biti dobro za bezbednost i mir na Balkanu i širom Evrope - rekao je Borisov.

Vučić je podsetio da se Srbija nalazi na evropskom putu i zahvalio Bugarskoj, Rumuniji i Grčkoj na velikoj podršci koju nam pružaju na tom evropskom putu.

- Jedini sam ovde koji predstavljam zemlju koja nije članica EU. Mislim da zajedno možemo da uradimo mnogo toga boljeg za naše građane, za životni standard, pa i da EU bude rasterećenija i ima manje problema nego što ih ima danas - kazao je predsednik Srbije.

Neće skoro u Zagreb

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, koja je, prema najavama, trebalo da bude realizovana najkasnije u novembru ove godine, odložena je, potvrđeno je u Kabinetu šefa države.

- Predsednik Srbije neće tako skoro u Zagreb - rekli su za "Blic" u Vučićevom kabinetu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.