PREMIJERKA O VULINU I AFERI TETKA IZ KANADE: Brnabić progovorila o ministru i OTKRILA OVO!
Foto: Fonet, Beta / Miloš Miškov

povodom afere!

PREMIJERKA O VULINU I AFERI TETKA IZ KANADE: Brnabić progovorila o ministru i OTKRILA OVO!

Pritisak medija svakako neće da ubrza ni nečiju smenu ni nečije angažovanje, rekla je Ana Brnabić

Objavljeno: 21:22h

Premijerka Srbije Ana Brnabić je povodom afere „Vulinova tetka“ izjavila da Vladu čekaju ozbiljne stvari i da ne treba gubiti vreme na slučaj kupovine stana za 205.000 evra, čije poreklo ministar odbrane ne može da dokaže.

Na pitanje da li će smeniti ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog afere u vezi sa kupovinom stana, premijerka je bila nedorečena i samo konstatovala da takve stvari neće komentarisati u javnosti.

foto: Fonet

PASOŠI I DRŽAVLJANSTVO ZA ALBANCE SA JUGA SRBIJE! Ramuš Haradinaj ima pakleni plan!

Iza zatvorenih vrata!

- O takvim stvarima odlučuje isključivo Vlada Srbije - i dodala:

- Ne želim da radim pod pritiskom, dakle, pritisak medija ili bilo koji drugi pritisak svakako neće da ubrza ni nečiju smenu ni nečije angažovanje.

Ona je rekla da ima lično mišljenje o slučaju koji se pojavio u medijima, a da je zvanično već iznela.

foto: Beta/Miloš Mirkov

Ponovila je da razume emotivnu reakciju Pokreta socijalista, jer je i ona imala takvu reakciju kada je Krik objavio podatke koji se tiču nje, dodajući da objavljivanje imovine njene majke nije imalo veze sa njenim preuzimanjem funkcije u Vladi.

I sama se, kaže, zalaže za to da se provera imovine proširi na članove porodice, ali podseća da to sada nije slučaj.

- U svakom slučaju, kada je reč o stanu ministra odbrane, smatram da sve treba da se istraži i da državne institucije moraju da budu jake i nezavisne.

Brnabićeva je najavila da će 14. oktobra predstaviti rezultate rada Vlade u prvih sto dana mandata. Ona je takođe rekla da je prostor za rast plata nešto veći nego što to procenjuje Fiskalni savet i istakla da će Vlada uskoro objaviti za koliko procenata će biti povećane zarade.

Više prostora!

- Verujem da imamo malo više prostora, ali razgovaraćemo i s njima - rekla je Brnabićeva povodom navoda Fiskalnog saveta da u budžetu ima novca za povećanje plata u javnom sektoru i penzija, ali maksimalno do pet odsto.

Kritika medija!

O VLADI SVE NEGATIVNO!

Odgovarajući na pitanje o slobodi medija i akciji više od 150 medija i nevladinih organizacija „Stop medijskom mraku“, Brnabićeva je rekla da nije videla da se mediji plaše:

- Znate kako znam da je četvrtak? Tako što, kad ustanem ujutru, stiže mi kliping i taj kliping izgleda ovako: negativan kliping, negativan kliping, negativan kliping... Nisam nikad videla da se neko uplašio da kaže šta god je hteo i o meni lično, i o Vladi, i o predsvedniku republike - izjavila je premijerka.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.