ON NEMA NIŠTA PROTIV: Dačić: Mogu i parlamentarni uz beogradske izbore!
Foto: Dragana Udovičić

ako ima razloga

ON NEMA NIŠTA PROTIV: Dačić: Mogu i parlamentarni uz beogradske izbore!

On je dodao da će SPS podržati svaku Vučićevu odluku

Objavljeno:

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je da nema ništa protiv toga da zajedno sa beogradskim budu održani i parlamentarni izbori, ako ima razloga za to.

Povodom spekulacija medija da bi istovremeno sa beogradskim mogli da budu održani i parlamentarni izbori, a na pitanje Sputnjika da li je o tome razgovarao sa koalicionim partnerima, Dačić odgovara da nije.

"U svakom slučaju, beogradski izbori su veoma važni, sigurno će zaokupiti veliku pažnju. Mi smo spremni za izbore, bez obzira za kad budu raspisani. Nemam ništa protiv da budu i parlamentarni izbori ukoliko postoji razlog za njihovo raspisivanje, ali o tome svakako odluku treba da donese predsednik Republike Aleksandar Vucić", ocenio je Dačić. On je dodao da će SPS podržati svaku Vučićevu odluku.

foto: Dragana Udovičić

Mediji se inače, ovih dana, bave predstojećim beogradskim izborima i licitiraju ko će biti čiji kandidat. Prema pisanju "Blica", SNS-ov kandidat za prvog čoveka prestonice biće Nikola Selaković. Na tim izborima, kako tvrde "Novosti", naprednjaci bi želeli da izađu sami, bez SPS-a. Prema drugim izvorima, SNS planira da na beogradske izbore izađe s timom. Što se tiče opozicije, još se čeka da se vidi da li će doći do nekog ujedinjenja ili neće. Iako se ne zna tačan datum beogradskih izbora, nagoveštava se da bi se oni mogli održati u decembru. Ostavka najavljena, ali još nerealizovana Ostavku aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog do početka jeseni, ali i njegov ostanak do punog mandata, Vučić je ranije najavljivao.

foto: Beta

Odlazak Malog Vučić je najavio u proleće ove godine, nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima. Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i druge) koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu. Priča je potom nestala iz javnosti, a na nekoliko sednica Skupštine grada najavljivala se ostavka Malog, što se nije dogodilo. Prethodni izbori za Beograd održani su u martu 2014, zajedno sa vanrednim parlamentarnim, i mart 2018. je poslednji datum kada moraju biti održani.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.