Selaković o Miškoviću: Poštujem odluku suda, ali je sramna...
Foto: Beta

prokomentariosao i izjavu predsednika

Selaković o Miškoviću: Poštujem odluku suda, ali je sramna...

Apelacioni sud je Miroslava Miškovića pravosnažno oslobodio optužbi da je oštetio putarska preduzeća izvlačeći novac iz njih

Objavljeno:

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da kao osoba koja poštuje pravnu državu prihvata pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Beogradu o oslobađanju vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića optužbi da je oštetio putarska preduzeća "ma koliko privatno mislio da je ta odluka sramna".

"Kao neko ko poštuje pravnu državu i ko se za nju zalaže moram da prihvatim i uvažim odluku tog suda, ma koliko privatno mislio da je ta odluka sramna", kazao je Selaković za Radio-televiziju Vojvodine.

Upitan o komentaru predsednika Srbije Aleksandra Vučića o presudi: "Evo vam tajkuni, neka vam vode državu i neka pokradu sve što je u međuvremenu stvoreno", Selaković je kazao da je predsednik Republike svestan svake reči koju kaže, da se politikom bavi na način na koji se do sada niko u Srbiji nije bavio i da kao takav pobeđuje na izborima.

Na pitanje da li taj Vučićev komentar predstavlja pritisak na sudije koje vode proces, Selaković je kazao da ne razume u čemu bi taj pritisak mogao da se ogleda i da je predsednik samo izneo svoj stav.

"Ne razumem u čemu bi taj pritisak mogao da se ogleda, kada neko iznosi svoj stav. Da li ih je pobijao? Predsednik je čovek koji se zalaže za pravnu državu", kazao je Selaković.

Apelacioni sud je Miroslava Miškovića pravosnažno oslobodio optužbi da je oštetio putarska preduzeća izvlačeći novac iz njih, dok će mu suđenje za utaju poreza biti ponovljeno.

Selaković o tome da bude nosilac liste SNS: Ravnodušan sam

Selaković je izjavio i da je ravnodušan prema medijskim napisima o tome da će biti nosilac liste Srpske napredne stranke (SNS) na izborima za Skupštinu Beograda, sve dok o tome ne postoji jasna odluka SNS.

"Niti su izbori raspisani, niti su stranački organi odlučivali o tome, a oni su jedini vlasni da donose odluke. Moj odnos prema tome je ravnodušan, dokle god ne postoji jasna odluka o tome ko odluku donosi, a to je SNS", rekao je Selaković za Radio-televiziju Vojvodine.

Komentarišući medijske navode da će biti nosilac liste SNS-a na beogradskim izborima, Selaković je podsetio da je ranije prema navodima medija bio pominjan kao budući ministar za evropske integracije, direktor BIA i postavljan na druge državne funkcije i dodao da nije "ni prvi ni poslednji put" da se u medijima čuje dezinformacija.

Upitan da li je zainteresovan za funkciju gradonačelnika Beograda, Selaković je rekao da je "zainteresovan za bavljenje politikom", a dodao je da će SNS izaći na izbore kada god budu održani, sa onim što je gradska vlast radila i što su njeni rezultati.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.