SAMO ĐILAS ILI GENERAL MALINOVIĆ MOGU DA OKUPE OPOZICIJU: Sanda Rašković Ivić o beogradskim izborima
Foto: Fonet

U pamet se braćo!

SAMO ĐILAS ILI GENERAL MALINOVIĆ MOGU DA OKUPE OPOZICIJU: Sanda Rašković Ivić o beogradskim izborima

"Udruživanje opozicije je ispit zrelosti, odgovornosti, proba demokratskog kapaciteta"

Objavljeno:

Sanda Rašković Ivić, narodna poslanica, napisala je autorski tekst na temu predstojećih beogradskih izbora koji prenosimo u celosti:

Predstojeći izbori u Beogradu dvostruko su značajni. Prvo, oni su šansa da bude smenjena nesposobna gradska vlast koju predvode Siniša Mali i Goran Vesić sa svojim „čaušima“. Njih je i predsednik Srbije pre 18 meseci okarakterisao kao „kompletne idiote“. A to su ljudi po njegovom izboru i velikim delom po njegovom ukusu! Pa šta onda ostali građani Beograda da o njima misle, a te ljude baš niko živi u ovom gradu birao nije.Ali tako je to kod Naprednjaka, za svaku funkciju birate Vučića, pa posle iz „loto bubnja“ kadrova šta vas zapadne.

Po čemu će ova vlast biti upamćena? Po kriminalnom rušenju u Savamali,razbacivanju novca na korupcionaške projekte, poklanjanju Arapima najlepšeg dela centra Beograda uz reku Savu da se tamo grade preružne zgradurine, od kojih je jedna već počela da se krivi kao toranj u Pizi, a nema još ni 400 dana, a kamo li 400 godina, pevajuće fontane koje se kvare nekon mesec dana i potom demontiraju, svakodnevne saobraćajne gužve u besmisleno raskopanom gradu, gde je raskopavanje više usmereno na pranje para, nego na stvarne potrebe opravke i suštinskog ulepšavanja prestonice. Da ne govorimo o kadrovima koje prate korupcionaške afere i postavljenja po kumovsko-partijsko-švalerskim kriterijumima.

Da ne nabrajamo slabu dostupnost zdravstvenih usluga za Beograđane, dramatičan manjak vrtića za decu, sportskih igrališta, autobusa i tramvaja kao iz vremeplova i prljavštine. O osovini grad – Republika i zloupotrebama govori na primer i cena po kilometru obilaznice Surčin-Obrenovac.

Taj deo auto puta, beogradske obilaznice koji se gradi na terenu gde je jedna tačka visoka 86m, a druga 93, dakle 6 metara visinske razlike košta po kilometru više nego autoput Zagreb-Split koji ide preko planinskog Gorskog kotara! To su tekovine ove vlasti!

Drugo, izbori su šansa da Beogradu i Srbiji počnemo da vraćamo duh demokratije i slobode. Vučićev režim je pod potpunu kontrolu stavio gotovo sve u Srbiji, od mesnih zajednica, preko opština i gradova, pa do preduzeća, škola, medija, ustanova kulture. Poslednji je trenutak da tome stanemo na put. Opozicione stranke, pokreti i pojedinci dužni su da nastupe u što širem bloku kako bi to i ostvarile. Ali pre svega treba da se dogovori lista zahteva kako bi se obezbedio minimum demokratskih i fer uslova. Opozicija treba da se okupi oko jednog kandidata ,tako da građani kada izlaze na izbore za grad Beograd znaju za koga glasaju. Opozicija treba da ima kandidata za gradonačelnika koji ima jasan program i koji će predstaviti svoj tim.

Odgovorno tvrdim da u opozicionim redovima ima više takvih ljudi, a od onih koji bi mogli da uz navedeno još i okupe široki front od levice, preko centra do desnice pomenula bih generala Sretu Malinovića, junaka, demokratu i patriotu, i bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa koji je ostavio posle svog mandata 2 mosta, vrtiće, domove zdravlja…

Opozicioni kandidat Beograđanima treba da ponudi alternativu koja će obezbediti da Beograd bude uređena srpska prestonica i evropska metropola u kojoj građani pristojno žive, normalno se leče i sigurni su na ulicama.

Sada je Beograd raskopan grad poznat po jeftinoj zabavi i sveden na šoping zonu. Treba da ponovo postane grad industrije,preduzetništva, kulture , znanja i elegancije, gde će mladi Beograđani želeti da ostanu, a starji biti zadovoljni životom i brigom o njima.

Predbacuju nam često da opozicija nema programe. Naravno da ima, ali kao neko iz opozicije tražim da nam gradske vlasti otvore svoje sekretarijate-gradska ministarstva, da vidimo kakvo je tamo stanje.Trebalo bi da je njihov rad javan! Niko ne zna šta je sve i koliko upropašćeno i ne može napamet da kroji plan šta bi sve i kako trebalo ispraviti.

Neverovatno je da predsednik države, koji bi trebalo da je predsednik svih građana, daje svoje ime, lik i delo naprednjačkoj listi za Beograd. To znači da oni nikog sem Vučića nemaju. Reći ćete da i opozicija još nije objavila ime kandidata. S razlogom, pošto smo već videli da iz nevidljivih fioka tabloidni graditelji „istorijskih“ tokova, spin majstori mazanja blatom, odmah vredno prionu na posao ruženja opozicionih ličnosti. Neka malko sačekaju,jer blato i ostalo su već pripremili.

Udruživanje opozicije je ispit zrelosti, odgovornosti, proba demokratskog kapaciteta i dokaz borbe za nacionalni interes. U pamet se braćo!

(Espreso.co.rs / komentarpress.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.