IZLAZI NAPOLJE! Gojković urlala na svoju saradnicu, PA KAZNILA POSLANIKA NA 20 DANA (VIDEO)
Foto: Beta

samo jako!

IZLAZI NAPOLJE! Gojković urlala na svoju saradnicu, PA KAZNILA POSLANIKA NA 20 DANA (VIDEO)

Gojkovićeva je to ocenila kao "nepoštovanje Parlamenta" i naložila obezbeđenju da isprati poslanika napolje

Objavljeno:

Celodnevni sukob predsednice parlamenta Maje Gojković i lidera DJB Saše Radulovića završen je udaljenjem poslanika sa sednice i izricanjem kazne od 20 dana.

Radulović je tokom rasprave o amandmanima na zakone o obrazovanju prvo samoinicijativno napustio sednicu, nakon polemike sa Gojkovićevom i najave novih kazni, da bi po njegovom povratku ponovo došlo do diskusije.

Za razliku od "prve runde", kada je nastavio da polemiše sa Gojkovićevom, iako mu je ona poručivala da prestane s tim jer će mu izreći treću, uzastopnu opomenu, odnosno 20-dnevno udaljenje, u nastavku je Radulović ćutao i gestikulacijom pokazivao da ništa ne govori.

foto: Marina Lopičić

Gojkovićeva je to ocenila kao "nepoštovanje Parlamenta" i naložila obezbeđenju da isprati poslanika napolje. Da sve ne bude tu gotovo pobrinuli su se i Maja Gojković i Saša Radulović, jer su za poslanikom ostala otvorena vrata, pa su građani u direktnom prenosu slušali i o vaspitanju, promaji i činjenici da to "onemogućava da se nastavi rad sednice". Inače, povratku Radulovića u salu prethodio je problem oko vremena za raspravu koje na raspolaganju klubu DJB, a u jednom trenutku je Dušanu Pavloviću "isteklo vreme" namenjeno za diskusiju poslaničkog kluba, iako je on govorio kao predlagač amandmana.

foto: Fonet

Nešto kasnije, došlo je i do polemike između Gojkovićeve i poslanika SDS Marka Đurišića, zbog zbrke oko povlačenja amandmana i presotalog vremena za diskusiju, a u jednom trenutku je Gojkovićeva sa uključenim mikrofonom oštro govorila jednoj službenici uz reči "videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu". Zatim je kritikovala rad stručnik službi u Skupštini Srbiji, čiji je predsednik od 2014. godine. Podsetimo, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je na početku današnjeg zasedanja nastavila da izriče opomene poslanicima, pa je Radulović zaradio opomene nakon poslanika DS. Inače, u Skupštini već treći dan traje rasprava o amandmanima na zakone o obrazovanju, na koje je podneto preko 1.200 amandmana. Radulovićev pokret DJB, između ostalog, u parlamentu insistira da se vrati program besplatnih udžbenika za decu. Pre Radulovića, Gojkovićeva je izrekla opomene i poslanicima DS.

Maja mobingovala saradnike?

Predsednica Skupštine Maja Gojković najpre je bila veoma neprjatna prema službenici Narodne skupštine, kojoj je u nekoliko navrata, uz uključen mikrofon, rekla "odlazi, odmah, videćeš ako me još jednom dovedeš u zabludu, odlazi odmah i donesi mi podatke"...

Cela zbrka nastala je oko toga što su neki od preko 1.200 amandmana, podnetih na dva predloga zakona o obrazovanju, povučeni a sekretarijat Skupštine kasni sa obradom podataka.

Ovo je izazvalo oštre komentare na društvenim mrežama.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.