RAZVOJNI PUT VULINA VOJNOG: Od Mire, vodenih topova do tetke iz Kanade (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

životopis

RAZVOJNI PUT VULINA VOJNOG: Od Mire, vodenih topova do tetke iz Kanade (VIDEO)

Zanimljiva biografija

Objavljeno:

Od kada je došao na čelo Ministarstva odbrane, Aleksandar Vulin ne prestaje da izaziva pažnju javnosti. Od uvođenja roka za žena, do najnovijeg skandala - "tetka iz Kanade", u kom se priča o poreklu novca od kog je kupio luksuzan stan na Zvezdari, vredan preko 200.000 evra - Vulin je tema broj 1 u zemlji!

Vulin ima stan od ČETVRT MILIONA EVRA, a nije roditeljima uveo kanalizaciju!

NISI POJEO SENDVIČ? Krletov tvit o Vulinu podržali svi, ALI SU I OSTALI U ŠOKU ZBOG NJEGA! (FOTO)

A ko je Aleksandar Vulin zapravo!

I on, na svom sajtu kaže da nikoga nije ostavljao ravnodušnim od kad se pojavio u javnom životu!

Rođeni je Novosađanin, imao krajiško poreklo. Osnovnu školu završio je u Novom Sadu, gimnaziju u Sremskim Karlovcima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu.

foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Bio je pomoćnik direktora marketinga u firmi „Super pres“ od 2000. do 2002. godine. Nakon toga, bio je direktor marketinga u firmi „Color press“ od 2003. do 2007. godine, a zamenik generalnog direktora „Color media international“ od 2007. do 2012. godine. Bio je kolumnista listova Svet, Nacional, Centar, politički komentator Radio Indeksa, odgovorni urednik nedeljnika Pečat.

Političku karijeru počeo je u Savezu komunista-Pokret za Jugoslaviju (SK- PJ), gde je došao do mesta generalnog sekretara. Jedan je od osnivača Jugoslovenske levice (JUL), gde je bio portparol, kao i zamenik predsednice Direkcije JUL-a. Bio je i predsednik Jugoslovenske revolucionarne omladine.

Godine 1998. podneo je ostavku na sve funkcije u JUL-u, nakon formiranja Vlade SPS-a, SRS-a i JUL-a. To mu se nikako nije dopalo, kažu da je na sastanku GO JUL-a izgovorio: "Dosta nam je ratnih bubnjeva. Moramo se okrenuti dijalogu sa Zapadom".

Bio je i protiv ulaska SPO u Saveznu vladu, a neposredno pre bombardovanja nagađalo se da li je dao ostavku, ili je razrešen svih funkcija.

Vulin je 2000. godine osnovao Partiju demokratske levice, koja je juna 2002. godine ušla sa Demokratskom socijalističkom partijom Milorada Vučelića u kolektivno članstvo SPS-a. Sa SPS-om se razišao 2006. godine posle afere "Kofer." Osnovao je Pokret socijalista 2008. godine i od tada se nalazi na čelu te partije.

Novembra 2010. godine Pokret socijalista je napravio koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Novom Srbijom i Pokretom "Snaga Srbije".

2012. godine imenovan je za direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Aprila 2013, nakon što je Srbija u Briselu parafirala sporazum sa Prištinom, najavio je ostavku na tu funkciju, ali se kasnije predomislio.

VULIN NE ODUSTAJE OD VUČIĆEVIH SLIKA! Niko nije rekao Skotu i Čepurinu da su POLTRONI!

VULIN DAO 40.000 EVRA NA AVIONSKE KARTE DO KANADE?! Da li vi verujete da je ministar 23 PUTA posetio tetku? (ANKETA)

Nakon rekonstrukcije Vlade postao je ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju.

Posle izbora 2014. godine postavljen je na funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Na toj funkciji je ostao i nakon izbora održanih u aprilu 2016.

U novom sazivu roitrao se sa Zoranom Đorđevićem, i prešao na čelo ministartsva odbrane.

foto: Ministarstvo odbrane

Javnost je delom bila zgrožena što je neko ko nije služio vojni rok bude na čelu tog resora.

NE ZNAJU NI GDE SE KOPČAJU: Ministar Vulin i dr Stefanović se žestoko izblamirali, NAOPAKO OBUKLI ZAŠTITNE MANTILE

DUGOKOSI MLADIĆ KRAJIŠKOG POREKLA! Vulin napravio svoj sajt, a mi imamo TRANSFER BLAMA!

Ministar odbrane izjavio je da je svojevremeno oslobođen služenja vojnog roka iz zdravstvenih razloga, odnosno zbog slabog vida.

Čim je došao na mesto ministra odbrane, između ostalog, pažnju je izazvao i idejom da slike Aleksandra Vučića okači na svom radnom mestu.

Najlepše o Slobi

- Za vreme Miloševića Srbija je bila hrabrija - kazao je jednom prilikom.

I ranije imao nebulozne izjave

Mnogi ga pamte i po skandaoznoj izjavi kada je komentarisao proteste u Beogradu, u kojima je vlast na studente izašla sa vodenim topovima:

- Priče o tome da su na minus šest stepeni građani polivani hladnom vodom nemaju osnova. Zar je trebalo da ih polivaju toplom vodom? - (Naša Borba, 6. 2. 1997. godine)

Nosi uglavnom crno, prepoznatljiv po dugoj kosi

Jednom su ga u intervjuu pitali i zašto se uglavnom pojavljuje u crnom

- Crno je uvek elegantno, gde god se pojavite u crnom, što se kaže, pristali ste. Drugo, najveći deo dana provodim van kancelarije, među ljudima. Kad imate belu košulju, lako se isprlja. Ako me zbog nečega treba hvaliti, nemojte me hvaliti zbog odeće. Ako me zbog nečega treba kuditi, nemojte zbog odeće. To je jedino nevažno od svega što radim - poručio je Vulin.

Sve do 38. godine imao je dugu kosu, a kazao je da se ošišao kako ne bi ličio na Boru Čorbu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.