RASPRAVA O TETKI IZ KANADE U SKUPŠTINI: Poslanici traže smenu Aleksandra Vulina zbog afere sa luksuznim stanom!
Foto: Dragana Udovičić

zahtevi pljušte

RASPRAVA O TETKI IZ KANADE U SKUPŠTINI: Poslanici traže smenu Aleksandra Vulina zbog afere sa luksuznim stanom!

DS se pita kako će Vulin vratiti 200.000 evra koje je pozajmio od tetke za kupovinu stana

Objavljeno:

Sednica Skupštine Srbije počela je danas postavljanjem poslaničkih pitanja, a poslanik Demokratske stranke (DS) Radoslav Milojičić zatražio je da premijerka Srbije smeni ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog nejasnog porekla novca za kupovinu stana, dok je lider SRS-a Vojislav Šešelj zatražio smenu ministarke Zorane Mihajlović, a zatražena je i ostavka gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Poslanik DS Milojčić pitao je ministra odbrane Aleksandra Vulina da li zna da dok on kupuje stan i pozajmljuje pare više od 80 odsto pripadnika vojske ima manju prosečnu zaradu od prosečne u Srbiji, kao i da je 75 odsto onih koji su napustili vojsku to uradilo na lični zahtev.

foto: Nebojša Mandić

On je pitao ministarku pravde Nelu Kuburović šta će ministarstvo i pravosudni organi učiniti da se ispita odakle ministru više od 200.000 evra za kupovinu stana i kako će vratiti novac tetki, koja mu je navodno pozajmila pare. Milojičić je ocenio da će mu trebati 20 godina da vrati taj novac i pitao od čega će živeti on i njegova porodica, a potom pitao da li je Vulin pozajmio novac od tajkuna.

foto: Stefan Jokić

"Pošto znamo moralne kvalitete Vulina, znamo da neće podneti ostavku i pozivam premijerku Brnabić da razreši ministra Vulina", naveo je poslanik DS-a. Šef poslaničke grupe SRS-a Vojislav Šešelj pitao je premijerku Srbije Anu Brnabić dokle će da toleriše "neartikulisano ponašanje" ministarke Zorane Mihajlović, koja je izazvala diplomatski skandal posle lažnih optužbi protiv kineske firme koja gradi autoput, a napala je i SPC. "Pre dva dana, ona je napala SPC zato što ima svoj stav o najvažnijem srpskom nacionalnom pitanju, pitanju Kosova", kazao je Šešelj i dodao da je kranje vreme da se smeni Zorana Mihajlović.

foto: Dragana Udovičić

(Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.