VULIN DAO 40.000 EVRA NA AVIONSKE KARTE DO KANADE?! Da li vi verujete da je ministar 23 PUTA posetio tetku? (ANKETA)
Foto: Dragana Udovičić, Printscreen

sramota

VULIN DAO 40.000 EVRA NA AVIONSKE KARTE DO KANADE?! Da li vi verujete da je ministar 23 PUTA posetio tetku? (ANKETA)

Vulin ne prestaje da iznenađuje svojim izjavama

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ne prestaje da šokira javnost obrazlažući potpuno nebuloznim izjavama kako je platio stan od više od 100 kvadrata na Zvezdari.

Kada su ga pritisli da objasni kako je uspeo da unese 205.000 evra u Srbiju iz Kanade, s obzirom da to nigde nije zabeleženo, a po zakonu svaki iznos viši od 10.000 evra mora da se prijavi carini i objasni poreklo, ministar je rekao da je "unosio po 9.000 evra".

DA LI JE OVO NAJVEĆA NEBULOZA KOJU JE VULIN IZREKAO? Čoveče, kako te nije sramota da pričaš ovakve stvari?!

Međutim, to bi značilo da je ministar u Kanadu iz Srbije išao 23 puta, i 23 puta opet ušao u Srbiju, jer bi jedino na taj način mogao da unese 205.000 evra , a da ih ne prijavi carini. Međutim, za ovu akciju Vulinu bi trebalo 40.848 evra, i to samo za povratnu kartu. Da ne računamo ostale troškove jer teško da je Vulin samo otišao u Kanadu na par sati da uzme novac i da se vrati sledećim letom, budući da je to let od 10 sati, samo u jednom pravcu, i da ne računamo vremensku razliku od nekih 7 sati. Morao je makar da ostane par dana, jer morate priznati, ovo bi bila veoma iscrpljujuća akcija.

foto: Printscreen

Ako je tačno da je novopečeni ministar odbrane 23 puta odlazio u Kanadu (a teško da jeste), onda cela njegova akcija treba da uđe u anale. Ko je spreman da za "pozajmljenih" 205.000 evra da "svojih" još više od 40.000 evra da bi celu ovu akciju sproveo, i to sve u periodu kada kupuje nekretninu i rešava svoje porodično imovinsko pitanje?

Morate priznati da je ministar i ovog puta izgleda malo preterao, i po svemu sudeći izmaštao celu akciju oko kupovine stana.

foto: Dragan Kadić

Podsetimo, ministar Vulin je u žiži javnosti jer ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan. Prvo je ispričao da je stan kupio od prodaje nekretnine (koja je iznosila 38.000 evra), a kasnije je promenio iskaz, pa je rekao da novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade. Za sve ovo, naravno, nema validne dokaze koji bi potkrepili njegovu priču.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.