Vulin ne prestaje da skandalizuje: Novac za stan je mogao da mi da i kum Željko Mitrović!
Foto: Fonet

nakon fame!

Vulin ne prestaje da skandalizuje: Novac za stan je mogao da mi da i kum Željko Mitrović!

Ko je izdržao, ministra Vulina je mogao da čuje kako govori samo pred kamerom televizije Pink

Objavljeno: 20:11h

Kao što je i obećao u Banjaluci, ministar odbrane Aleksandar Vulin progovorio je u javnosti o svojoj imovini. Ali ne pred novinarima, već gostujući na TV Pink gde je rekao da je novac mogao da pozajmi i od vlasnika te televizije, a svog kuma, Željka Mitrovića.

foto: Zorana Jevtić

Umesto da objasni poreklo novca za koji ministar Vulin tvrdi da mu je pozmila tetka njegove supruge kako bi kupio stan, njegov Pokret socijlista izdao je niz saopštenja sa uvredama na račun novinara KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Tetka supruge ministra Vulina, preko noći je postala vest broj jedan. Toliko, da pitanje kako je iz Kanade u Srbiju unela 205.000 evra koliko ministar tvrdi da mu je pozajmila, Vulin nije uspeo da izbegne ni u Banjaluci.

"Pošto ću ja o ovome govoriti u srpskoj javnosti i sa velikim zadovoljstvom ću govoriti, a vi ćete siguran sam biti toliko strpljivi da sačekate da govorim o ovome sutra kada dođem u Beograd. Je l' tako, izdržaćete svi zajedno?", pitao je Vulin u Banjaluci.

foto: Marina Lopičić

Ko je izdržao, ministra Vulina je mogao da čuje kako govori samo pred kamerom televizije Pink.

VUČIĆ: Tramp me je pitao da li sam igrao basket, a sa Melanijom sam pričao na srpskom!

"Je l' moguće da sam ja jedini čovek u Srbiji koji nema rodbinu, kome niko ne sme da pomogne? Pa čekajte, pa moj dvostruki venčani kum je Željko Mitrović, je l' mislite da nisam mogao da tražim od njega da mi on pomogne, je l' mislite da nisam mogao da kažem Agenciji - dao mi Željko Mitrović", rekao je Vulin na Pinku.

Suština nije u tome da li mu je tetka pozajmila novac, kažu u KRIK-u, već kako ga je unela u zemlju, s obzirom da, prema njihovom istraživanju, ta transakcija zvanično nije zabeležena. Ako je i obavljena, tvrde u KRIK-u, nije na legalan način.

S urednikom KRIK-a na TI - tako stranka ministra Vulina uzvraća na pitanje o tetki - kontrapitanjem: "Dojčinoviću, koliko si novca dobio od stranaca."

"Ako hoće da nas demantuje, tražimo da izađe sa svim računima, a posebno da se podvrgne testu na droge. Odmah vam kažemo neće smeti. Narkomani obično neće. Ali, tako drogirani, rado svoje fantazije stave u tekstove.Ovo je još jedan pokušaj da se baš svako ko radi za interes Srbije kriminalizuje", saopštio je Vulinov Pokret socijalista.

Saopštenjima tu nije bio kraj. Na meti njihovog pera našao se svako ko je podržao novinare Krika.

"Kada vidite takvo saopštenje onda se prvo zbunite, zbog rečnika i prozivki uličarskih skroz, a ozbiljnija je stvar ako razmislite - to je bukvalno poprilično opasna stvar, da stranka ministra odbrane izdaje saopštenje kojim etiketira novinare i crta bukvalno mete na čelu", upozorava nivinar KRIK-a Stevan Dojčinović.

U KRIK-u kažu da će, u narednom periodu, pokušati da otkriju na osnovu čega je Tužilaštvo zaustavilo istragu o poreklu novca, za koji Vulin tvrdi da je pozajmica od tetke.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.