Predsednik Nacionalnog saveta Roma Tefik Ramadanović poručuje: Ako je greh biti nečiji prijatelj, osudite me!
Foto: Nacionani savet romske nacionalne manjine

saopštenje

Predsednik Nacionalnog saveta Roma Tefik Ramadanović poručuje: Ako je greh biti nečiji prijatelj, osudite me!

Bivši predsednik Mihajlović trebalo bi da odgovori, između ostalog i na neka pitanja

Objavljeno: 17:33h

Predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Tefik Ramadanović postavlja pitanje javnosti: da li je greh biti prijatelj sa nekim drugim čovekom i ukoliko je tako prihvatam krivicu koju iznosi na moj račun doskorašnji predsednik Nacionalnog saveta Roma, gospodin Mihajlović.

Pravi razlog zbog koja je bivši predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Vitomir Mihajlović dao izjavu za medije, je njegovo nezadovoljstvo, zbog odluke skupštinske većine da bude smenjen i ništa više od toga.

foto: Filip Plavčić

Nakon iznetih neistinitih navoda bivšeg predsednika Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine Vitomira Mihajlovića, zbog, kako je rekao, šurovanja sa ministrom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Brankom Ružićem, i da je na osnovu toga doneto Rešenje o mom imenovanju za predsednika Nacionalnog saveta Roma, bivši predsednik zaboravlja da pomene, pravi razlog za njegovu smenu - nezadovoljstvo većine članova Saveta. Na devetoj redovnoj sednici Nacionalnog saveta Roma koja je održana u Beški 19. avgusta, glasalo je 24 člana Saveta za smenu Mihajlovića i na taj način iskazali svoje mišljenje o njegovom dosadašnjem radu. Legitimitet novoizabranog rukovodstva potvrđuje i Rešenje ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Bivši predsednik Mihajlović trebalo bi da odgovori, između ostalog i na sledeća pitanja: Šta je sa krivičnim postupkom koja se vodi protiv njega, a u vezi uzetih 35. 000 evra od izvesne Ljubine Krkuš iz Beograda. Šta se dešava sa ostalim mnogobrojnim sudskim postupcima koji se vode protiv gospodina Mihajlovića. Kakav se epilog može očekivati i koliko ovakvi slučajevi utiču na legitimitet predsednika?

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih je gospodin Vitomir Mihajlović smenjen i zbog čega je većina članova Saveta glasalo za njegovu smenu. Pored gore navedenih činjenica, želim da podsetim javnost da je bivši predsednik Mihajlović već jednom osuđen pred Prvim osnovnim sudom, početkom novembra 2016. godine na 6. meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog falsifikovanja službenih isprava. Kako se navodi u presudi, bivši predsednik je tada oštetio državu za 600.000 dinara.

Po pitanju krivične prijave koju je gospodin Mihajlović podneo protiv mene i generalnog sekretara Zorana Kalanjoša, u kojoj navodi da smo falsifikovali službene isprave, mogu samo da naglasim da imam apsolutno poverenje u nadležne organe Republike Srbije i da sam potpuno siguran da će oni svoj posao raditi po zakonu. Ne bojim se krajnjeg ishoda, zato što znam da smo generalni sekretar Zoran Kalanjoš i ja, sve radili po zakonu.

Predsednik Nacionalnog saveta Roma

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.