VULINOVA STRANKA JE GORA OD INFORMERA! Vuline, objasni odakle ti 200.000 evra, batali to uličarsko pljuvanje!
Foto: Fonet, Dado Đilas, Ilustracija/Espreso.co.rs

dojčinović NAJAVLJUJE TUŽBU

VULINOVA STRANKA JE GORA OD INFORMERA! Vuline, objasni odakle ti 200.000 evra, batali to uličarsko pljuvanje!

- Ovo je toliko bizarno da ne znam ni kako da prokomentarišem. Čekam reakciju Ane Brnabić - kaže urednik KRIK-a na optužbe iz Pokreta socijalista

Objavljeno: 19:08h

Nakon objavljivanja teksta mreže za istraživanje kriminla - KRIK, o sumnjivom poreklu novca kojim je ministar Aleksandar Vulin kupio stan od 200.000 evra i njegovoj tvrdnji da novac potiče od "tetke iz Kande", Pokret socijalista izdao je saopštenje upućeno uredniku KRIK, Stevanu Dojčinoviću, optužujući ga da je "narkoman, da napada ministra Vulina i da mrzi svakog ko se bori za Srbiju".

Saopštenje je objavljeno na sajtu pokreta socijalista, ali i na zvaničnom sajtu Aleksandra Vulina - vulin.rs.

DOJČINOVIĆU, PRIZNAJ DA SI NARKOMAN! Da li je ovo saopštenje pisala tetka iz Kanade?

TETKA IZ KANADE MI DALA 200.000 EVRA DA KUPIM STAN: Vulin NE MOŽE da dokaže poreklo novca kojim je kupio luksuznu nekretninu!

Stevan Dojčinović je za Espreso.co.rs prokomentarisao optužbe socijalista upućene njemu i rekao da će iz zbog izrečenih laži - tužiti.

- Ovo je toliko bizarno da ne znam ni kako da prokomentarišem. Otišli su dalje čak i od Informera. Sve što su napisali apsolutno nije tačno i to su napisali bez ikakvog dokaza, tako da ću ih u svakom slučaju tužiti. Upravo se dogovaram s advokatima, samo što još ne znam kako to ide, jer Vulin nije izašao sam kako to obično radi, tako da ću tužiti odgovorno lice u Pokretu socijalista. S druge strane, ja na ovakvo saopštenje ne mogu nikako da odgovorim, jer ne znam kako da odgovorim. Ovo nije saopštenje, ovo je obično pljuvanje, pisano je uličarskom rečnikom. Ne znam kako da odgovorim, a da se ne spustim na njihov nivo, a to neću uraditi, kao što nisam ni u slučaju Informera. Ovo je potpuno bizarno - rekao je Dojčinović i dodao:

foto: Stefan Jokić/Espreso

- Mislim da je jako bitno da se vidi koji je stav premijerke o svemu ovom. To je njen ministar, koji ovako istupa protiv novinara, što je potpuno anticivilizacijski i nema nikakve veze s tekovinama za koje se oni zalažu i baš me zanima da li je to stav Vlade ili će se ona ograditi. Nadam se da će kolege takođe pitati premijarku, ja sam je javno pitao na Tviteru da li je to njegov izolovan stav kao ministra odbrane ili stav čitave Vlade, jer ako je to stav Vlade - to je katastrofalno i uopšte ne možemo da pričamo o nekakvim evrospkim vrednostima, demokratiji i novinarskim slobodama.

Dojčinović je naglasio da Pokret socijalista u saopštenju nije demantovao nijednu činjenicu koja je iznesena u istraživačkom tekstu KRIK:

- Kad zanemarite pljuvanje i vređanje iz saopštenja, oni nisu demantovali nijednu činjenicu iz teksta, i nisu pruženi nikakvi novi odgovori. Ta priča i dalje stoji. Mislim da je to jako bitno, jer je on ministar koji ne može da objasni poreklo ogromne količine novca kojom je kupio stan, i to je potpuno nezamislivo, da osoba koja ne može da objasni poreklo tog novca bude na čelu ministarstva. Svakako ćemo i dalje insistirati na ovoj priči i ključnom pitanju, odakle mu 200.000 evra, jer je to glavna stvar. Priča da je novac dobio od tetke ne ide, jer taj novac nije uplaćen na račun nikog od njih, niti je unet u zemlju - zaključuje on.

(M. B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.