VESELI DIPLOMATA! Trampa je startovao NA PREPAD, a evo sa kim se sve slikao Dačić u Njujorku! (FOTO)
Foto: MSP

osmeh!

VESELI DIPLOMATA! Trampa je startovao NA PREPAD, a evo sa kim se sve slikao Dačić u Njujorku! (FOTO)

Ptičica!

Objavljeno:

Na marginama 72. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je bilateralni sastanak sa ministrom inostranih poslova Kirgizije Erlanom Abdildajevim.

ISTORIJSKI, ALI NENADANI SUSRET DAČIĆA I TRAMPA: Ivica SE SAMO UTRPAO, i uhvatio američkog predsednika na foru! (FOTO)

KAKVE SLIKE je Dačić pokazao Trampu i ŠTA JE PREDSEDNIK SAD NAPISAO NA NJIMA? Pogledajte CEO SNIMAK (VIDEO) Ministri su ukazali na važnost prijateljskih i tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje.

foto: MSP

Ministar Dačić uputio je poziv ministru inostranih poslova Kirgizije da do kraja ove godine poseti Srbiju. Ministar Abdildajev istakao da njihova pozicija po pitanju Kosova čvrsta i da se neće menjati bez obzira na ishod predstojećih predsedničkih izbora u Kirgizjji i rekao da će nastojati da se njegova bileteralna poseta realizuje do kraja godine.

foto: MSP

Ministar Dačić razgovarao je i sa novim administratorom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) Ahimom Štajnerom. Na sastanku je obostrano je konstatovana dobra saradnja Srbije i UNDP-a. Šef srpske diplomatije zahvalio je na pomoći koju UNDP pruža Srbiji i izrazio nadu da će uspešna saradnja sa Timom UN-a u Srbiji biti nastavljena.

foto: MSP

Štajner izrazio spremnost da UNDP podrži i pomogne Republici Srbiji u realizaciji ciljeva održivog razvoja. Posebno je zahvalio na podršci Vlade Srbije otvaranju Kuće Ujedinjenih nacija u Beogradu.

Ovom prilikom, ministar Dačić uputio je poziv Ahimu Štajneru da poseti Srbiju.

foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova sastao se i sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta. Obostrano je izražena zabrinutost zbog sve češćih pokušaja revizije istorije, negiranja holokausta i drugih zločina.

foto: MSP

Razgovaralo se o zajedničkim projektima poput izgradnje spomen obeležja žrtvama iz Drugog svetskog rata. Takođe, pozitivno ocenjen napredak u rešavanju pitanja restitucije jevrejske imovine u Srbiji.

foto: MSP

Šef srpske diplomatije imao je priliku da se na mnogobrojnim skupovima na visokom nivou, na kojima učestvuje tokom zasedanja Generalne skupštine UN-a, susretne i na kratko razgovara sa brojnim zvaničnicima: direktorom Svetske banke, predsednikom Crne Gore, predsedavajućim Predsedništvu BiH, ministrima inostranih poslova – Italije Anđelinom Alfanom, Norveške Borge Brendeom, Kenije Aminom Mohamed. To je prilika za kratak razgovor o predstojećim obavezama tokom zasedanja Generalne skupštine, najvažnijim međunarodnim, kao i bilateralnim pitanjima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.