NIJE REAGOVAO U SLUČAJU SAVAMALA, PA IZLETEO IZ FOTELJE: Miloš Oparnica smenjen s mesta šefa unutrašnje kontrole MUP
Foto: Fonet

MUP Srbije

NIJE REAGOVAO U SLUČAJU SAVAMALA, PA IZLETEO IZ FOTELJE: Miloš Oparnica smenjen s mesta šefa unutrašnje kontrole MUP

Kujundžić se u javnosti spominjao kao funkcioner MUP-a koji je, kako mediji navode, potpisao krivičnu prijavu protiv žandarma koji su učestvovali u incidentu tokom Parade ponosa 2014

Objavljeno:

Miloš Oparnica smenjen je sa mesta v. d. načelnika Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije, saznaje N1. Oparnica je smenjen 14. septembra na sednici Vlade Srbije, a na njegovo mesto postavljen je pomoćnik ministra policije Dragan Kujundžić.

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, između ostalog, zadužen je za utvrđivanje odgovornosti u lancu komandovanja policije i utvrđivanje razloga nereagovanja policije u slučajevima Savamala i napad na novinare tokom polaganja zakletve predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Iako javnosti nije poznato da li je Tužilaštvu dostavljen kompletan izveštaj Sektora unutrašnje kontrole za Savamalu, ministar policije Nebojša Stefanović je dan pre nego što je Oparnica smenjen, izjavio: "Sektor unutrašnje kontrole je započeo prikupljanje određenih informacija i on je dostavio tužilaštvu izveštaj o propustima u radu policije. Mi ne možemo ništa više od toga da vam kažemo zato što je istraga u toku".

Smena Oparnice objavljena je i u Službenom glasniku od 15. septembra, međutim, ne navode se razlozi za njegovu smenu, niti obrazloženje za postavljenje Kujundžića na čelo Sektora.

Kujundžić se u javnosti spominjao kao funkcioner MUP-a koji je, kako mediji navode, potpisao krivičnu prijavu protiv žandarma koji su učestvovali u incidentu tokom Parade ponosa 2014. kada su u sukobu sa žandarmima povređeni brat predsednika Srbije Andrej Vučić, brat gradonačelnika Beograda Predrag Mali i dvojica pripadnika Kobri.

Načelnik Sektora unutrašnje kontrole postavlja se na period od pet godina, a Oparnica je od juna 2016. do smene bio u statusu vršioca dužnosti.

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.