ČEDA JOVANOVIĆ ZA ESPRESO: Prajd je dokaz da i u Srbiji može da se desi da ljubav pobedi zlo! (VIDEO)
Foto: Espreso

prajd

ČEDA JOVANOVIĆ ZA ESPRESO: Prajd je dokaz da i u Srbiji može da se desi da ljubav pobedi zlo! (VIDEO)

Lider LDP je rekao da je uvek bio za prava ljudi

Objavljeno: 15:11h

Lider LDP-a Čedomir Jovanović, koji svake godine pruža podršku učesnicima i organizatorima Prajda, i ove godine je sa svojom suprugom došao da podrži Paradu ponosa, i da prošeta sa njima od Cvetnog trga do Trga Republike. Jovanović je za Espreso rekao da je uvek bio za prava ljudi, da se ponašaju u skladu sa svojim potrebama, i pri tom da ne ugrožavaju druge.

Na pitanje naše reporterke da li ima dovoljno policije i zašto nije došlo više ljudi, Jovanović je rekao da smisao Prajda nikada nije video u njegovoj masovnosti.

- Neki ljudi uživaju u ovoj nedelji, sa svojom decom na nekom izletu, na ručku sa prijateljima, ako spavaju posle noći ako su bili u nekom provodu, ili ovde u šetnji. Ja nikada nisam smisao Prajda video u njegovoj masovnosti. Dugo vremena nas je zapravo odvlačilo od smisla Prajda nasilje, koje se suprotstavljalo njemu, nego što je u prvi plan dolazio sadržaj Prajda. Danas je to nasilje na nekom drugom mestu. Onim ljudima kojima se nije dopadala ideja da se Beogradom može prošetati na Paradi ponosa, danas su akteri nekih drugih sukoba, pa je pesnica umesto kontra argumenta nešto što je postalo u zemlji normalno. Nasilje nam je u porodici, a ovo što se ovde dešava je dokaz da je ipak moguće, čak i u tako teškim putevima kao što je ta idealizovana ambicija da ljubav može pobediti zlo, da i to može da se desi u Srbiji - rekao je Jovanović.

(Milica Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.