PREMIJERKA ANA BRNABIĆ ZA ESPRESO dala odgovor na pitanje koje interesuje sve pripadnike LGBT zajednice!
Foto: Filip Plavčić

ŠTA BI SA TIM?

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ ZA ESPRESO dala odgovor na pitanje koje interesuje sve pripadnike LGBT zajednice!

Drago mi je što konačno pokazujemo mogućnost Srbije - rekla je, između ostalog, premijerka Srbije

Objavljeno: 16:14h

Beogradsku Paradu ponosa danas je podržala i premijerka Ana Brnabić.

Bivša ministarka državne uprave i lokalne samouprave za Espreso je rekla kako se oseća na prajdu na koji je prvi put došla kao šef države.

- Ovo je prvi prajd na koji sam došla kao premijer. Prošle godine s-am na prajdu bila kao ministarka za lokalnu samoupravu. Pre toga su moje kolege iz Vlade obezbedile konkretno da se od 2014. godine svake godine održava prajd, čim je i prethodna vlada poslala jasnu poruku da će braniti Ustav srbije i da je pravo svih građana da šetaju ukoliko im se šeta.

foto: Filip Plavčić

Isto tako će ova Vlada obezbediti kontinuitet u tom, i to je ono na čemu stalno radimo. Trudimo se da svake godine sve prođe u najboljem redu, svake godine je sve manje tenzija i manje potreba za obezbeđenjem i to je dobra slika Srbije.

Oduvek sam govorila da je Srbija takva - da nije homofobična.

Imamo manjinu koja je agresivna i glasna, ali to nije Srbija. Građani Srbije žive i puštaju druge da žive, postoji milion primeraka toga, izmeđi ostalog da imamo veliki broj nacionalnih i etničkih zajednica u celoj Evropi. Da deca u Srbiji mogu da se obrazuju na čak 15 različitih jezika. Drago mi je što konačno pokazujemo mogućnost Srbije.

Osvrnuli smo se i na glavni zahtev LGBT populacije, a to je inicijativa da sloboda i pravo ugovaranja bračne zajednice bude garantovano svim punoletnim građanima, bez obzira na pol Skupštini Srbije. Koje su šanse da dođe do promena u Ustavu?

foto: Filip Plavčić

- Ne bih danas govorila o tome zato što ima još stvari koje treba da uradimo. Verujem da je svaki korak važan, i da je mi kao Vlada moramo da pričamo sa LGBT zajednicom isto kao što moramo da pričamo i sa drugim manjinskim zajednicama.

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.