PROTESTOM PROTIV PROTESTA: Mitrović diriguje ispred Pinka i bukom pokušava da omete protest Dveri!
Foto: Printscreen/Kurir TV

skup

PROTESTOM PROTIV PROTESTA: Mitrović diriguje ispred Pinka i bukom pokušava da omete protest Dveri!

Centralni protest početi u 16 časova ispred Vlade Srbije

Objavljeno: 15:30h

Pokret Dveri, Zdrava Srbija, na čelu sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, i sindikat Sloga održaće danas, sa početkom u 14 časova, protest pod nazivom "Ovako više ne može" na kojem će tražiti bolji položaj radnika u Srbiji, razbijanje medijskog mraka...

14.00 - Počeo protest ispred zgrade TV Pink u Beogradu, koji prati ogromna buka ispred ulaza u sedište televizije, kojom vlasnik te TV kuće Željko Mitrović pokušava da omete okupljene demonstrante. On jako glasno pušta klasičnu muziku i diriguje ispred ulaza u televiziju.

foto: Nebojša Mandić

On ističe da će centralni protest početi u 16 časova ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj 11, gde će im se pridružiti radnici koji su, kako navodi, oštećeni u pljačkaškim privatizacijama širom Srbije: od radnika Koštane iz Vranja, EI Niša, FAP-a iz Priboja, do više aranđelovačkih i beogradskih nekadašnjih velikih privrednih giganata, poput Šamota, Elektroporcelana, C-marketa, IKL-a, IMR-a... Lider pokreta Dveri Boško Obradović objasnio je u razgovoru za Kurir da će današnji protest biti prve političke demonstracije protiv vlasti.

foto: printscreeen/kurir tv

Prvo će od 14 časova ispred TV Pink biti održan performans "Protiv rijalitija", da bi u 16 časova počeo miting ispred Vlade Srbije. Na njemu će, pored čelnika Dveri govoriti i akademik Kosta Čavoški. Nakon ovog protesta, krenuće protestna povorka ka zgradi RTS, gde će u 19.30 minuta biti održan miting sa zahtevom da predstavnici Dveri gostuju u Dnevniku 2 RTS.

(Espreso.co.rs / Kurir TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.