Nemamo para ni za našu decu!ŠEŠELJ JE IZAZVAO BES ZBOG TVITA O DECI MIGRANATA, A ONDA SU OSULI PALJBU PO NJEMU! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

svi su ga napali!

Nemamo para ni za našu decu!ŠEŠELJ JE IZAZVAO BES ZBOG TVITA O DECI MIGRANATA, A ONDA SU OSULI PALJBU PO NJEMU! (FOTO)

Reakcije kolega na izjave lidera radikala su oštre!

Objavljeno:

Lider SRS Vojislav Šešelj komentarisao je decu migranata, koja od ove godine pohađaju osnovne škole u Srbiji kao redovni đaci, rekavši "da će upropastiti obrazovni nivo nastave"

Političari su komentarisali izjave lidera radikala za Alo! i većina ih je osudila nazivajući ih rasističkim.

- Iz sve snage podržavam proteste roditelja školaraca koji protestuju protiv uključivanja dece izbeglica u redovna odelenja naših škola - napisao je Šešelj na Tviteru i optužio decu migranata da će upropastiti obrazovni nivo nastave.

- Mi Srbi nemamo rasnih predrasuda, ali deca stranaca ne znaju srpski jezik i njihovo učešće upropastiće svaki obrazovni nivo naše nastave - istakao je on i nastavio u započetom stilu.

foto: Printscreen / Twitter

- O smeštaju izbeglica i školovanju njihove dece brigu treba prepustiti nadležnim organima Ujedinjenih nacija. Mi nemamo novca ni za našu decu - naveo je vođa radikala i pozvao roditelje da nastave sa protestima.

Ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđević kazao je za “Alo!” da su protesti zbog upisa dece migranata u škole u Srbiji u suprotnosti sa zakonom i naveo da su pre svega neljudski.

foto: Fonet / Dragan Antonić

- Zbog toga želim da podsetim sve, pa i gospodina Šešelja, na prava koja su svakom detetu koje se nađe u ovoj zemji zagarantovana. Podsećam na Ustav, kao i Zakon o zabrani diskriminacije, a lideru radikala, poručujem da je on, kao i svaki građanin ove zemlje, dužan da poštuje Ustav sve zakone naše zemlje. Pozivam sve da iskažu pre svega human pristup prema svim ljudima koja su se zbog velikih nevolja, rata i stradanja, našla hiljadama kilometara daleko od svojih domova. Srpski narod i Srbija uvek su bili humani, to je deo naše tradicije - poručio je Đorđević.

Ministar prosvete Mladen Šarčević istakao je za “Alo!” da svako ima svoju pamet i osećaj.

foto: Fonet

- Decu volim i ne mogu da budem neko ko nema duše, čije god da je dete u pitanju. To je moj stav prema životu, a svako ima pravo na svoj - kazao je Šarčević.

Predsednik Odbora za ljudska prava Meho Omerović je naveo da skandal majstor srpske političke scene nastavlja sa prepoznatljivom politikom mržnje.

foto: Filip Plavčić

- Zabranjivati deci izbeglica da se uključuju u nastavni sistem, da pohađaju osnovne škole kao redovni učenici, a to obrazlagati tvrdnjom da “će to upropastiti svaki obrazovni nivo naše nastave” je čist rasizam i govor mržnje. A da su to deca naprimer stranih ambasadora da li bi i to bilo upropašćavanje obrazovnog nivoa? Sramotna i skandalozna izjava koja govori o njegovom odnosu prema toj nesrećnoj deci! Šta su mu ta nedužna deca kriva? Sram da ga bude!!! - kazao je Omerović.

Poslanica Sanda Rašković Ivić navela je za "Alo!" da je toj deci život dovoljno težak i da ga ne treba dodatno komplikovati.

foto: Filip Plavčić

- Meni izbeglička deca ne smetaju koje god vere ili rase bila. Toj je deci život dovoljno težak i nema potrebe da im ga dalje komplikujemo. UNHCR i međunarodne organizacije treba da finansijski mnogo više pomažu brigu o izbeglicama iz afričkih i azijskih zemalja u Srbiji - istakla je ona.

Potpredsednica Demokratske stranke Tamara Tripić je istakla da je školovanje te dece zajedno sa našom najmanje što ova država može da učini.

foto: Marina Lopičić

- Građani Srbije najbolje znaju kako je kada se nađeš u tuđini gde ne znaš jezik i kulturu, gde si pobegao da spaseš porodicu od ratne stihije i u tom smislu je školovanje dece zajedno sa našom najmanje što ova država može da učini da bi ta deca imala imitaciju normalnog detinjstva. Država mora da pomogne našim građanima i novim đacima da se na najbolji mogući način prebrodi strah od nepoznatog kako ta deca ne bi nosila i teret odbačenosti na svu muku koja ih je snašla - kazala je za "Alo!" Tripićeva.

Lider radikala nije ostao dužan, te je na komentare ministara i poslanika odgovorio "istom merom". On je takođe na Tviteru, prokomentarisao njihove izjave za Alo! i uputio svoje...

- Кад је тако велики хуманиста,има душу и воли децу,министар просвете Младен Шарчевић би могао децу избеглица да упише у своју приватну школу - napisao je Šešelj.

A obratio se i Đorđeviću i Omeroviću.

- Мехо Омеровић ми је већ једном пушио.Мораће опет!Зоран Ђорђевић да се врати шоферском занату. Превише сере у листу "Ало".Он министар?Ха,ха! - napisao je on.

foto: Printscreen / Twitter / Vojislav Šešelj

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.