KANCELARIJA MARKA ĐURIĆA PLAĆA SKORO 1.000.000 DIN ZA VOĐENJE DRUŠTVENIH MREŽA: Tviter gori zbog ove informacije (FOTO)
Foto: fonet, Profimedia, Promo, Ilustracija/Espreso.co.rs

da nije previše?

KANCELARIJA MARKA ĐURIĆA PLAĆA SKORO 1.000.000 DIN ZA VOĐENJE DRUŠTVENIH MREŽA: Tviter gori zbog ove informacije (FOTO)

Proteklih dana ova cifra izazvala je veliku polemiku na društvenim mrežama

Objavljeno:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju potpisala je ugovor sa firmom "Blumen group", i to za posao "usluge strategije komunikacije na društvenim mrežama". Ništa od ovog ne bi bilo čudno, da za ovaj posao nije izdvojeno 948.000 dinara sa PDV-om, i to iz budžeta Srbije.

Ova cifra proteklih dana bila je tema broj 1 na društvenim mrežama, i zaokupila je javnost, a onda se postavilo pitanje zašto "vođenje društvenih mreža" ovoliko košta?

foto: printsccreen/portal javnih nabavki

Pozvali smo firmu "Blumen group" kako bismo proverili da li su ovi navodi istiniti, i zašto je cifra ovoliko visoka, i dobili smo detaljan izveštaj, kao i ugovor sklopljen sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

Proces javne nabavke Kancelarija za Kosovo i Metohiju je sprovela tokom jula i avgusta ove godine, te sa ovom firmom zaključila ugovor kao ponuđačem koji je ispunio sve uslove uključujući i najnižu ponuđenu cenu.

foto: printsccreen/portal javnih nabavki

- Ugovor je sklopljen na godinu dana, njegova neto vrednost za celu godinu je 790.000,00 dinara (948.000,00 dinara sa pdv-om) - rekli su nam iz ove firme, i objasnili šta tačno podrazumeva posao "Usluge strategije komunikacije na društvenim mrežama", i zašto ovoliko košta. Prema njihovim rečima, ovo nije samo "vođenje društvenih mreža" već mnogo kompleksniji posao, koji radi tim od četvoro ljudi.

foto: printsccreen/portal javnih nabavki

Zapravo, ovaj posao uključuje strategiju komunikacije na društvenim mrežama, što podrazumeva savetovanje oko ažuriranja profila na društvenim mrežama, savetovanje oko stvaranja i održavanja odnosa sa novinarima, izgradnju i održavanje zajednice na društvenim mrežama, savetovanje oko plana komuniciranja pojedinačnih projekata i aktivnosti klijenta. Druga stavka ovog posla je standardizacija nastupa na društvenim mrežama, što uključuje održavanje profila direktora Marka Đurića, profile Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kreiranje novih profila, ažuriranje podataka i vizualija na postojećim profilima, savetovanje oko koncepta internet prezentacije Kancelarije za Kosovo i Metohiju, treća je praćenje, što podrazumeva praćenje medijskih objava: lokalno, regionalno, internacionalno, praćenje onlajn konverzacije o klijentu u realnom vremenu, izradu diplomatskog newsletter-a - baze izvora i sadržaja koje je potrebno vratiti zbog poboljšanja diplomatske delatnosti klijenta. Četvrta stavka posla je informisanje javnosti, što uključuje savetovanje oko ažuriranje profila na društvenim mrežama, savetovanje oko stvaranja i održavanja odnosa sa novinarima, izgradnju i održavanje zajednice na društvenim mrežama, savetovanje oko plana komuniciranja pojedinačnih projekata i aktivnosti klijenta.

foto: Printscreen

Kontaktirali smo i sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i od njih tražili odgovor zašto je ovoliko novca izdvojeno za "usluge strategije komunikacije na društvenim mrežama", međutim, pošto je osoba koja je zadužena za ovu oblast na odmoru, iz Kancelarije za KiM su nam rekli ako možemo da sačekamo do ponedeljka dok se ne vrati kako bi nam dali adekvatan odgovor. Onda su nam rekli da je zakonski rok da nam odgovore 15 dana, a da smo mejl poslali juče, pa da sačekamo do ponedeljka.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.