TAJNI DOSIJEI MINISTARA: Pijanstvo za volanom, odavanje informacija, porezi, skrivanje imovine... KAKO SU FUNKCIONERI KRŠILI ZAKON!
Foto: Beta

KO NAM VODI DRŽAVU?

TAJNI DOSIJEI MINISTARA: Pijanstvo za volanom, odavanje informacija, porezi, skrivanje imovine... KAKO SU FUNKCIONERI KRŠILI ZAKON!

Vožnja u alkoholisanom stanju, odavanje poverljivih informacija i dodeljivanje poslova bez tendera samo su neki od postupaka zbog kojih su članovi Brnabićkinog kabineta na sudu

Objavljeno:

Saradnja s najbrutalnijim mafijašima, bežanje iz stana pred dolazak policije, dodeljivanje milionskih poslova van zakonskih okvira, vožnja pod uticajem alkohola, te psovanje pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, jer su saopštili da nemaju slobodnu ekipu - ovo su stavke iz dosijea ministara, članova vlade premijerke Ane Brnabić.

Da li ste ikada čuli Haradinaja kako govori NA TEČNOM SRPSKOM? Evo kako se premijer Kosova obratio Srbima (VIDEO)

Kurir prenosi istraživanje Krika, koji je, uz bazu sa imovinom, objavio i podatke o prekršajima političara - zbog čega su sve naši ministri na sudu.

Vladimir Goati iz „Transparetnosti Srbija“ kaže da to nisu sudske presude, to su sumnje, ali i da je deo toga tačan, to govori da borba za transparentnost tih tokova mora da se nastavi.

Kurir će u nekoliko nastavaka objavljivati sve postupke protiv ministara.

VOZILA PIJANA - ANA BRNABIĆ, PREMIJER

1. Prekršajni postupak, Agencija za zaštitu životne sredine, 2015.

PREDMET: KRŠENJE UREDBE O PROIZVODNOM OTPADU

foto: Beta / Emil Vas

- Agencija Ministarstva poljoprivrede podnela je prekršajnu prijavu protiv Brnabićeve kao odgovornog lica u firmi zbog kršenja Uredbe o proizvodnom otpadu. Postupak je u toku pred Prekršajnim sudom u Beogradu.

2. Prekršajni postupak, Saobraćajna policija, 2014.

PREDMET: VOŽNJA POD DEJSTVOM ALKOHOLA

- Pred Prekršajnim sudom vodi se postupak protiv Brnabićeve jer je vozila pod dejstvom alkohola.

Jurili ga komunalci - Nebojša Stefanović, ministar policije

1. Prekršajni postupak, Komunalna policija, 2012.

PREDMET: KOMUNALNI PREKRŠAJ

foto: Fonet

- Komunalna policija podnela je 27 prekršajnih prijava tokom izborne kampanje 2012. protiv Stefanovića kao odgovornog lica beogradskog odbora SNS, i to zbog lepljenja plakata na banderama, izlozima... Utvrđeno je da je odgovoran SNS, a ne on, pa je postupak protiv njega obustavljen.

2. Parnica, Viši sud, 2016.

PREDMET: TUŽBA ZA KLEVETU

- Stefanović je tužio „Peščanik“ i NIN zbog tekstova o Savamali.

Sukob interesa - Milan Krkobabić, ministar bez portfelja

1. Prekršajni postupak, Agencija za borbu protiv korupcije, 2013.

PREDMET: MOGUĆI SUKOB INTERESA

- Agencija je protiv Krkobabića pokrenula postupak jer je bez njenog odobrenja istovremeno obavljao tri funkcije - poslanika, odbornika Skupštine Beograda i generalnog direktora JP „Pošta Srbije“. Na kraju postupka izrečena mu je mera upozorenja.

KRIO FINANSIJE - IVICA DAČIĆ, MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA

foto: Beta

1. Prekršajni postupak, Agencija za borbu protiv korupcije, 2010.

PREDMET: KRŠENJE ZAKONA O FINANSIRANJU POLITIČKIH STRANAKA

- Agencija je Prekršajnom sudu poslala zahtev za pokretanje postupka protiv Dačića (odgovorno lice u SPS) jer nije podneo izveštaj o troškovima u kampanji na pokrajinskim izborima za poslanike Skupštine Vojvodine u opštini Žabalj. Postupak obustavljen zbog zastarelosti 2012.

2. Prekršajni postupak, Prekršajni sud, 2015.

PREDMET: KRŠENJE ZAKONA O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA OD JAVNOG ZNAČAJA

- Lider DJB Saša Radulović podneo je prijavu protiv Dačića (odgovornog lica u MSP) jer nije dostavio podatke koliko je ministarstvo plaćalo PR usluge i lobiranje u inostranstvu. U postupku je doneta oslobađajuća presuda.

3. Svedočenje, Viši sud, 2006.

PREDMET: „SLUČAJ KOFER“

foto: Fonet

- Dačić je svedočio u „slučaju kofer“ - Bio je u stanu viceguvernera NBS Dejana Simića u kome je pronađena akten-tašna, kako je navedeno u optužnici, sa 100.000 evra mita koje je Simić tražio za izdavanje određenih dozvola TBI grupi.

4. Tužilaštvo za organizovani kriminal, 2014.

PREDMET: SLUČAJ ODAVANJA TAJNI ŠARIĆEVOJ GRUPI

- Dačićevi telefonski razgovori pojavljuju se na suđenju njegovom bivšem šefu kabineta Branku Lazareviću zbog odavanja tajni narko-kartelu Darka Šarića. Dačić se s Rodoljubom Radulovićem viđao i bio u telefonskoj komunikaciji.

POREZI, SAOBRAĆAJKE... - VANJA UDOVIČIĆ, MINISTAR SPORTA

foto: Filip Plavčić

1. Saobraćajna policija, 2011.

PREDMET: VOŽNJA POD DEJSTVOM ALKOHOLA

- Policija ga je zaustavila i utvrdila da je vozio pod dejstvom alkohola, ali on je odbio da potpiše zapisnik. Postupak je zastario.

2. Prekršaj, Saobraćajna policija, 2012.

PREDMET: SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJ

- Napravio je polukružno okretanja na nedozvoljenom mestu. Postupak je zastario.

3. Prekršaj, Poreska uprava, 2012.

PREDMET: KRŠENJE ZAKONA O POREZU NA DOHODAK GRAĐANA

- PU nije prijavio koliko je novca zaradio igrajući vaterpolo, zbog čega nije mogao da mu se odredi porez koji treba da plati. Na saslušanju je rekao da nije imao vremena da preda poresku prijavu (u to vreme je živeo u Hrvatskoj). Osuđen je na kaznu od 7.000 dinara, koju je platio. Platio je i oko 120.000 dinara na ime poreza, jer je u 2010. zaradio više od 3.000.000 dinara.

4. Prekršaj, policija, 2013.

PREDMET: KRŠENJE ZAKONA O JAVNOM REDU I MIRU

- Vređao je i psovao pripadnicu MUP jer mu je, kad je pozvao policiju da prijavi buku ispred svoje zgrade, rečeno da trenutno nemaju slobodnu patrolu, a potom joj uputio seksističku uvredu. Prekršajni sud ga je kaznio sa 11.000 dinara, nije platio kaznu.

5. Tužbe, privredni sudovi u Beogradu i Novom Sadu, 2009.

PREDMET: NAPLATA DUGOVANJA

- Protiv kompanije „Art Comunication“, u kojoj je Udovičić jedan od vlasnika, vodilo se više postupaka zbog neisplaćenih dugovanja - RTV ih je tužio za oko četiri miliona dinara, „Telekom“ za oko 100.000 dinara. Neki postupci još traju.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.