SRAMOTAN ISPAD PREMIJERKE: Ana Brnabić kosovske Srbe nazvala manjinom?!
Foto: fonet

JOŠ JEDAN SKANDAL

SRAMOTAN ISPAD PREMIJERKE: Ana Brnabić kosovske Srbe nazvala manjinom?!


Iz Demokratske stranke Srbije odmah su ocenili njenu izjavu kao skandal, te „podsetili“ premijerku da Srbi u svojoj državi ne mogu biti manjina

Objavljeno:

Premijerka Srbije poručila da je najbitnija stvar u Briselskom sporazumu položaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji i tako Srbe u sopstvenoj državi proglasila manjinskim narodom.

Ana Brnabić, premijerka Srbije, praktično je proglasila Kosovo nezavisnom državom tokom Strateškog foruma na Bledu. Ona se, govoreći na jednom od skupova, dotakla i pregovora Beograda i Prištine, pa je kazala da je „najbitnija stvar Briselskog sporazuma položaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji“.

Premijerka Srbije je tako narod Srbije u južnoj srpskoj pokrajini proglasila nacionalnom manjinom iako on živi u vlastitoj državi!

AJDE ŠTO JE DOBILA ORDEN, VEĆ JOJ GA JE DAO TOMIN POP! Novi detalji Zoraninog odlikovanja!

Osuda

foto: Fonet

- Srbija je do sada uradila mnogo toga, mnogo teških, nepopularnih stvari koje proizilaze iz Briselskog sporazuma i Priština mora da počne da radi isto to. Najbitnija stvar u Briselskom sporazumu je položaj srpske manjine na KiM i to bi bio dobar početak - kazala je Brnabićeva u Sloveniji.

Iz Demokratske stranke Srbije odmah su ocenili njenu izjavu kao skandal, te „podsetili“ premijerku da Srbi u svojoj državi ne mogu biti manjina.

- Skandalozna izjava Ane Brnabić da je „najbitnija stvar u Briselskom sporazumu položaj srpske manjine na Kosovu i Metohiji“ na najbolji način odslikava politiku Vlade i najjasnije uteruje u laž sve predstavnike vlasti koji ponavljaju kao mantru da „nikad neće priznati nezavisnost Kosova“ - navodi se u saopštenju DSS, kao i:

- Brnabić mora da zna da Srbi na KiM ne mogu da budu manjina u sopstvenoj državi. Odnosom Vlade prema njima kao prema Srbima u dijaspori pokazuje se da vlast Kosovo tretira kao nezavisnu državu, čime dovodi u pitanje smislenost dijaloga o pitanju KiM koji je najavio predsednik. Nastavi li se sa sadašnjom državno i nacionalno neodgovornom politikom, već sutra će se, zarad ulaska u EU, deo Pčinjskog okruga nazivati Preševskom dolinom, a Srbi u njoj, delu Raškog okruga i severnoj Bačkoj nazivati manjinom.

foto: Fonet

Rada Trajković, predsednica Evropskog pokreta Srba s KiM, kaže da ne osuđuje premijerku što je nekompetentna za posao koji obavlja, već skupštinsku većinu koja ju je na tu funkciju postavila.

Ne zna šta priča!

- Ne mislim da je bilo ko od međunarodnih predstavnika shvata ozbiljno (Anu Brnabić, prim. aut.), ali mi na KiM se plašimo, jer ona ne zna šta priča. Skupštinska većina ju je izabrala samo zbog medijske popularnosti njene seksualne orijentacije i ona, sirota, nije kriva što je nekompetentna - kaže Trajkovićeva.

Premijerka Brbabić nije bila dostupna za komentar, a Kurir nije dobio odgovore ni od Kancelarije za KiM da li najnovija izjava šefa Vlade najavljuje zaokret u politici prema južnoj srpskoj pokrajini.

Dušan Janjić

LAPSUS ILI NE ZNA MATERIJU

Dušan Janjić kaže da je Ana Brnabić ili napravila omašku, ili pokazala da nedovoljno poznaje materiju.

- Iako je suštinski reč o istim stvarima, Ustav Kosova zbog specifičnosti situacije i podeljenosti društva koristi termin srpske nacionalne zajednice. Mislim da bi i Ustav Srbije trebalo da, umesto termina manjine, uvede termin nacionalne zajednice. Ovo što je premijerka rekla je lapsus, omaška, ili nedovoljno poznavanje materiju - smatra Janjić.

Riznica

SVI BISERI ANE BRNABIĆ

Pravdala se ruskom ambasadoru u Srbiji

Predala je ambasadoru Rusije u Beogradu Aleksandru Čepurinu stenogram svog intervjua za Blumberg, kako bi ga uverila da je izjava o izboru između EU i Rusije pogrešno interpretirana

Nalupetala se o košnicama

Premijerka je na Tviteru napisala da je Srbija prva u svetu po broju košnica - 5,9 po glavi stanovnika. Istina je da ih imamo daleko manje.

Ne zna ko usvaja zakone

Premijerka je na Tviteru napisala da je Vlada usvojila Zakon o elektronskom dokumentu i tako pokazala da ne zna da zakone donosi Skupština.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.