PAŠALIĆ POKAZAO DA JE U TOKU SA SLUČAJEM SAVAMALA: Mislim da još nismo primili izveštaj!
Foto: Fonet

Pravo osveženje

PAŠALIĆ POKAZAO DA JE U TOKU SA SLUČAJEM SAVAMALA: Mislim da još nismo primili izveštaj!

Pašalić je ponovio da je još 2016. godine kod zaštitnika "pravno arhivirano" sve što je trebalo u vezi s rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici

Objavljeno:

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da njegova kancelarija još nije dobila izveštaj unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova o slučaju Savamala. "Mislim da još nismo primili izveštaj", rekao je Pašalić novinarima u Beogradu. On je dodao da će institucija ombudsmana reagovati kada taj izveštaj bude dobila. Pašalić je ponovio da je još 2016. godine kod zaštitnika "pravno arhivirano" sve što je trebalo u vezi s rušenjem objekata u Hercegovačkoj ulici. "Mi čekamo da sudovi i tužilaštvo urade svoj posao, što je po zakonu, a onda ćemo reagovati", kazao je Pašalić.

foto: Zorana Jevtić

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Tadašnji zaštitnik građana Saša Janković objavio je izveštaj o kontroli rada policije te noći, iz kojeg se vidi da je iz vrha policije službenicima naređeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s Jankovićem tvrdio da građani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno. Janković je utvrdio i da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja u Hercegovačkoj ulici.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.