PODRŠKA SRBA USLOVELJAN ZAHTEVIMA: Uz Haradinaja u zamenu za formiranje ZSO?
Foto: Reuters

NOVITETI

PODRŠKA SRBA USLOVELJAN ZAHTEVIMA: Uz Haradinaja u zamenu za formiranje ZSO?

Kako navodi, ono što naša zajednica zahteva je dublje shvatanje problema Srba i veća podrška od institucija u Prištini

Objavljeno:

Srpska lista za sada ne želi da govori o tome da li će podržati izbor Ramuša Haradinaja za kosovskog premijera, a Blic piše, pozivajući se na izvore bliske visokim zvaničnicima srpske vlade, da za podršku Haradinaju neće biti dovoljne samo tri ministarske fotelje - podrška Srba uslovljena je mnogo detaljnijim zahtevima.

"Sprska lista je tas na vagi koji će omogućiti formiranje Haradinajeve vlade, i Srbi tu šansu neće ispustiti. Iako su Albanci smatrali da će ministarstvo poljoprivrede obećano Pacolijevim kadrovima podmiriti njihove apetite, to neće ići tako jednostavno", kaže sagovornik Blica.

Kako navodi, ono što naša zajednica zahteva je dublje shvatanje problema Srba i veća podrška od institucija u Prištini.

"Pravi zahtevi biće hitno formiranje Zajednice srpskih opština, zaštita srpske imovine širom Kosova, a ne samo na severu, poštena privatizacija preduzeća, kao i garantovanje bezbednog povratka stanovništva, kaže sagovornik Blica.

On dodaje da će se tim pitanjima upravo i baviti ministarstva koja su Srbima poverena, ali odluke koje ona donesu moraju biti podržane i sa vrha.

Ovo će biti prave teme najavljenih konsultacija sa predsednikom i Kancelarijom za KiM, koje, inače uveliko traju, s obzirom na to da je komunikacija svakodnevna. Ipak, ma koliko brzo da napreduju, konsultacije će potrajati, pa je formiranje vlade teško očekivati pre ponedeljka.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.