IGOR MIROVIĆ O DRAMATIČNOJ SUŠI KOJA JE POGODILA SRBIJU: Suša nije bila dramatična!
Foto: Beta

"čitav sklop mera"

IGOR MIROVIĆ O DRAMATIČNOJ SUŠI KOJA JE POGODILA SRBIJU: Suša nije bila dramatična!

Mirović je za RTS rekao i da treba napraviti preciznu procenu štete a zatim i preduzeti operativne mere

Objavljeno:

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da suša koja je ovog leta pogodila proljoprivredu jeste velika, ali ne u dramatičnim razerama i dodao da se do kraja septembra ili početka oktobra očekuju konkretne mere.

OVO JE NAJVAŽNIJA VEST U SRBIJI DANAS: Šteta od suše MILIJARDU EVRA, nećete verovati ŠTA DRŽAVA RADI!

- Vodimo intenzivne razgovore sa ministrom poljoprivrede i njegovim saradnicima - kazao je Mirović za Radio-televiziju Srbije (RTS). On je dodao da će Pokrajinska vlada učiniti u Vojvodini sve što je u njenoj ingerenciji, a očekuje se "čitav sklop mera", kako bi se ublažile posledice suše.

STANDARD NAM JE MANJI ZBOG SUŠE, KAŽE PREMIJERKA: Mi pitamo, da li je suša pogodila samo Srbiju, a ne i Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu, Makedoniju?

Mirović je za RTS rekao i da treba napraviti preciznu procenu štete a zatim i preduzeti operativne mere. Podsetio je i da do 20. septembra traje konkurs sa infrastrukturne projekte lokalne samouprave u Vojvodini, a krajem oktobra trebalo bi da budu potpisani i prvi ugovori. - Više od tri četvrtine sredstava drugim rebalansom budžeta biće izdvojeno za ove projekte - kazao je Mirović.

Podsetimo, u avgustu ove godine objavljena je informacija da je, prema procenama VOICE-a, šteta na poljima kukuruza uzrokovana sušom mogla bi da dostigne oko 400 miliona evra.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.