NE SEĆAM SE DA SI TAKAV BIO RANIJE: Dačić i Ana zaratili na sednici Vlade! Isplivali detalji!
Foto: Zorana Jevtić

varnice u nemanjinoj

NE SEĆAM SE DA SI TAKAV BIO RANIJE: Dačić i Ana zaratili na sednici Vlade! Isplivali detalji!

Zategnuti odnosi!

Objavljeno:

Između premijerke Ane Brnabić i prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića postoje nesuglasice, piše "Blic". Poslednji verbalni okršaj dogodio se na sednici vlade.

Prema izvorima tog lista, tenzije između Brnabićeve i Dačića postoje još od kada se licitiralo ko će od njih dvoje zameniti Aleksandra Vučića na mestu predsednika Vlade. Dačić se nadao, kako tvrdi list, da će to biti on, jer je imao nagoveštaja da će Vučić izabrati baš njega.

foto: Fonet

Kako "Blic" saznaje, do poslednjeg verbalnog okršaja između premijerke i njenog prvog zamenika došlo je na sednici Vlade koja se održala pre petnaestak dana. List piše da je na početku zasedanja sve bilo uredu, ali se onda Dačić pobunio oko toga zašto se materijali za zasedanje i imenovanje funkcionera dostavljaju ministrima pred početak sednice, a ne ranije. Dačić je time, kako tvrdi list, praktično ukorio Brnabićevu. Na to je reagovala ministarka Jadranka Joksimović koja mu je poručila da nema razloga da se buni jer je i on, kao i ostali, ministar i tu je nakratko nastala pauza. Međutim, do novog zaoštravanja retorike došlo je ubrzo, jer Dačić nije želeo da odustane od stava da materijali za sednicu Vlade i imenovanje funkcionera treba da se dostave pre sednice kako bi se znalo o kome i o čemu se radi.

foto: Dragana Udovičić

Brnabićeva mu je na to odgovorila da će sve regulisati, ali je šef diplomatije nastavio, ali nakratko, jer je usledio "hladan tuš". "Ovde sam u Vladi bila osam meseci i nisam videla da si se tako ponašao. Ne sećam se da si ovako smeo da diskutuješm u vreme Vučića", poručila mu je Brnabićeva. Međutim, to nije bilo jedino varničenje među ministrima i premijerkom. Navodno, kako piše "Blic", u jednom trenutku reagovala je i ministarka Jadranka Joksimović, nakon određivanja ko će od ministara biti u kom odboru. Joksimovićeva je rekla da se ne slaže s tim da bude u Administrativnom odboru i dodala da bi bilo dobro da se sledeći put, pre odluka, dogovore. Reagovala je i ministarka Mihajlović, koja je premijerki poručila da je trebalo da transkript svog intervjua u kom je govorila o odnosu Srbije, EU i Rusije, prvo da članovima Vlade, a ne ruskom ambasadoru.

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.