MIROVIĆ O NAPREDNJAKU KOJI JE PRETIO ČUPANJEM GRKLJANA: Čovek se IZVINIO, to je dovoljno!
Foto: Fonet

opravdanja

MIROVIĆ O NAPREDNJAKU KOJI JE PRETIO ČUPANJEM GRKLJANA: Čovek se IZVINIO, to je dovoljno!

- Pre dve godine mi se desilo nešto slično, nakon oštrih izjava jednog tadašnjeg funkcionera na važnoj funkciji. Bio je to trenutak kada mi je majka umirala, pa sam burno reagovao u izjavi novinarima, tako da takve priče imaju dve strane - rekao je Mirović

Objavljeno: 01.09.2017. 13:45h
  • 1

Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je u slučaju incidenta koji je izazvao gradonačelnik Subotice i član SNS-a Bogdan Laban, "potrebno sagledati obe strane koje su u njemu učestvovale".

Mirović je novinarima tokom obilaska Žeželjevog mosta u Novom Sadu rekao da se "mora videti kako je došlo do te zaista prejake i neprimerene Labanove reakcije".

"Pre dve godine mi se desilo nešto slično, nakon oštrih izjava jednog tadašnjeg funkcionera na važnoj funkciji. Bio je to trenutak kada mi je majka umirala, pa sam burno reagovao u izjavi novinarima, tako da takve priče imaju dve strane", rekao je Mirović.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban potvrdio je ranije da je pretio građaninu Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan", a na audio snimku koji je dospeo u javnost u jednom trenutku se čuje zvuk poput lupanja šamara.

Mirović je kazao da je izvinjenje koje je Laban uputio "dovoljno", te da se slučaj mora rešavati "tamo gde mu je mesto".

"Postoji procedura u sudu vezano za taj slučaj, ali i za pretnje koje su Laban i njegova deca dobijali, tako da treba posmatrati obe strane. Niko tako iznenada ne napravi tako burnu reakciju", kazao je Mirović i ;pozvao novinare da "istraže kako je do te reakcije došlo".

Komentarišući navode SNS-a da "Labana nakon incidenta treba unaprediti u stranci, baš zbog takve reakcije", Mirović je rekao da su "u pitanju izjave koje nisu deo priče".

"To je van konteksta, imali smo incident, Laban se izvinio. Imali smo pokušaje i da se njemu preti, pa treba vratiti sve na nivo onoga šta država može u takvoj situaciji", rekao je Mirović dodajući da su u toku procedure u subotičkom sudu i tužilaštvu.

Predsednik Pokrajinske vlade je ocenio i da nije u pitanju politički proces već da je reč o "odnosu dva čoveka". 

(Espreso.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media