IMA LI OVO IKAKVOG SMISLA?! Polovini je pretio gradonačelnik Subotice, a policija je njega držala u pritvoru!
Foto: Youtube printscreen

NAPadNUTI PRIVEDEN, A NAPADAČ NA SLOBODI

IMA LI OVO IKAKVOG SMISLA?! Polovini je pretio gradonačelnik Subotice, a policija je njega držala u pritvoru!

Ovog nema ni u Kafkinom romanu!

Objavljeno:

Krivična prijava koju je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban podneo protiv pretučenog profesora Vladimira Polovine najverovatnije je napisana i predata u vreme dok je Polovina sedeo u policiji, čekajući nekog da da iskaz i prijavi nasilje.

IŠČUPAĆU TI GRKLJAN, POJEŠĆU GA KAO MOJ PITBUL, STAVIĆU TI BETONSKE CIPELE! Poslušajte jezive pretnje gradonačelnika Subotice iz SNS i šamare koji su usledili! (AUDIO)

Naime, Polovina je oko pola devet u subotu uveče došao u policijsku stanicu broj jedan da prijavi napad, da bi ga dva i po sata zadržavali i tek oko 11 časova prebacili u glavnu zgradu Policijske uprave u Subotici, gde ga je čekala krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti. On je tada od žrtve dobio status osumnjičenog i zadržan je u policiji sve do ponedeljka ujutru.

- Po mojoj proceni on je zadržavan dok Laban nije otkucao prijavu, između devet i 11 časova uveče. Tek kada je Polovina iz policijske stanice prebaćen u glavnu zgradu PU, uručena nam je prijava za koju nismo ni znali da postoji - kaže za Danas Polovinin advokat Dušan Kliska.

U prilog ovoj tvrdnji govori i činjenica da je pre političke karijere Laban bio dugogodišnji službenik Policijske uprave u Subotici. Saopštenje SNS-a u kojem se navodi da je gradonačelnik Subotice bio isprovociran i neprimereno reagovao "jer su ga terali da krade", naš sagovornik ocenjuje kao "potpunu izmišljotinu".

PRIMITIVAN, PRIMITIVNIJI, NAPREDNJAK? Psuju, prete smrću, šamaraju... Ovo su svi ispadi bahatih SNS kadrova! (VIDEO)

POSLUŠAJTE, PA PONOVO GLASAJTE ZA "BRŽE, JAČE, BOLJE": Žestoke reakcije posle teksta Espresa o pretnjama Bogdana Labana! (AUDIO)

- Kako možete nekog naterati da krade? Zašto nisu pojasnili to svoje saopštenje - pita Kliska.

Povod za napad na Polovinu bilo je navodno lepljenje plakata na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut". Kako nezvanično saznajemo, pravi razlozi zbog kojih su se dvojica članova SNS sukobila je suprotno stanovište o atraktivnom zemljištu na teritoriji grada, čija trenutna namena je za poljoprivredu. Polovina je navodno zastupao interese jednog biznismena, koji je želeo to zemljište da kupi zarad izgradnje komercijalnog objekta, ali je prethodno trebalo preimenovati njegovu namenu iz poljoprivredne u građevinsku, sa čime se Laban nije složio. U Subotici takođe smatraju da između gradonačelnika i Vladimira Polovine postoji netrpeljivost zbog obostrane težnje ka većim uticajem u stranci i gradu.

Dušan Kliska negira da je Polovina zastupao bilo čije ekonomske interese, već kao povod za napad vidi Labanov strah od uticaja i ambicija mlađeg stranačkog kolege.

- Polovina je rođeni Subotičanin i moguće je da je želeo da se vrati u rodni grad, gde bi nastavio akademsku i političku karijeru. Laban je očigledno uplašen, ko zna od čega još, čim uvek ide sa telohraniteljima - naglašava Kliska. On dodaje da gradonačelniku ovo nije prvi put da se sukobljava sa političkim neistomišljenicima i da su mu prethodne žrtve bili radikali.

- Krivična prijava protiv Labana po tužbi radikala za nasilničko ponašanje od pre više od godinu dana još uvek stoji u fioci. Da je taj slučaj procesuiran, do poslednjeg incidenta ne bi ni došlo. Očigledno je da postoji neka sprega između pravosuđa i policije - zaključuje Kliska, dodajući da mu još uvek nije uručen lekarski nalaz njegovog klijenta, koji mu je policija oduzela nakon lekarskog pregleda.

Incident u Subotici, prema rečima advokata i bivšeg koministra policije Boža Prelevića, nije prvi put da se funkcioneri SNS-a ponašaju kao da za njih zakoni ne važe.

GRADONAČELNIK SILEDŽIJA IZ SNS JE NEKAD PLJUVAO NAPREDNJAKE I BIO U DSS: Poslušajte ovo i sve će vam biti jasno! (VIDEO)

OBEĆAVA I HVALI NA SRPSKOM, PSUJE, VREĐA I PRETI NA CRNOGORSKOM: Bogdan Laban ima DVA LICA, poslušajte dobro! (VIDEO)

- Ne samo što se funkcioneri vladajuće stranke ponašaju kao da su iznad vladavine prava, već i institucije primoravaju da prikrivaju njihove postupke. Nasilje obeležava ovu vlast, a bojim se da će ono tek eskalirati. Što su ugroženiji, naprednjaci će biti nasilniji - kaže Prelević.

Podsetimo, gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Bogdan Laban u subotu uveče je vređao i pretio svom partijskom kolegi i asistentu Građevinskog fakulteta u Beogradu Vladimiru Polovini. Prema tvrdnjama porodice Vladimira Polovine, njega je i pretuklo obezbeđenje gradonačelnika Subotice. Nakon što je u javnost dospeo audio-snimak na kojem mogu da se čuju brutalne pretnje koje je Polovini uputio gradonačelnik Subotice, Laban je negirao da je bilo tuče, već samo verbalnih uvreda, zbog čega se izvinio građanima. Obojica su podneli krivične prijave, s tim što je Polovinin advokat podneo prijavu i protiv subotičke policije, zbog nečovečnog postupanja prema njegovom klijentu.

Incident je izazvao oštru reakciju javnosti. Predstavnici opozicije su pozvali nadležne državne organe da sprovedu istragu, a zatražili su i Labanovu smenu. Saša Janković, lider Pokreta slobodnih građana, na konferenciji za medije u Subotici izjavio je da je "Laban prava slika vlasti u Subotici i vlasti u Srbiji". Nova stranka je saopštila da Laban mora da snosi političku i krivičnu odgovornost, dok su od nadležnih policijskih i pravosudnih organa dobili naredbu da postupe profesionalno i slučaj rasvetle. Istragu i smenu u otvorenom pismu je zatražila i funkcionerka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov.

TRAŽIMO OSTAVKU BOGDANA LABANA: Ovaj čovek je bruka za SNS, Suboticu, Vojvodinu, Srbiju, Evropu i celu planetu! (AUDIO)

Srpska napredna stranka se ogradila od Labanovih reči, tvrdnjom da su "nedolične i predstavljaju njegov lični čin", ali i dodala da je njegova reakcija prouzrokovana time što su "ga primorali da kradu isti oni koje danas štiti lider PSG-a Saša Janković i DS".

Saslušanje

Pred istražnim sudijom u Subotici danas će biti saslušano pet svedoka incidenta, kao i akteri - Bogdan Laban i Vladimir Polovina, nakon čega će se Polovina obratiti javnosti.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.