SAŠA JANKOVIĆ: Zahtevamo da Bogdan Laban smesta podnese ostavku na mesto gradonačelnika Subotice
Foto: Marina Lopičić

reakcija

SAŠA JANKOVIĆ: Zahtevamo da Bogdan Laban smesta podnese ostavku na mesto gradonačelnika Subotice

- Laban je prava slika vlasti u Subotici i vlasti u Srbiji, ali nije prava slika građana Subotice i Srbije. Čovek koji je pretučen je član SNS-a. Kako li se onda ponašaju prema opoziciji, ako se tako ponašaju prema svojim članovima? - upitao je Janković

Objavljeno:

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković zahtevao je danas da gradonačelnik Subotice Bogdan Laban iz Srpske napredne stranke podnese ostavku i ocenio da su pretnje i nasilje koje je je Laban ispoljio prema asistentu na Građevinskom fakultetu u Beogradu Vladimiru Polovini prava slika nasilne vlasti u Srbiji.

- Laban je prava slika vlasti u Subotici i vlasti u Srbiji, ali nije prava slika građana Subotice i Srbije. Čovek koji je pretučen je član SNS-a. Kako li se onda ponašaju prema opoziciji, ako se tako ponašaju prema svojim članovima? Mi više nemamo politiku, mi imamo nasilje, a građani treba da kažu "ne" vlastima koje svoju vladavinu zasnivaju na nasilju - rekao je Janković na konferenciji za novinare u Subotici. Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Bogdan Laban potvrdio je danas da je pretio Vladimiru Polovini da će mu "iščupati grkljan", ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog "neprimerenog" rečnika koji je koristio. Laban i Polovina sastali su se u subotu u jednom subotičkom hotelu, navodno zbog plakata izlepljenih po celoj Subotici na kojima je pisalo "Bogdane, Bog je ljut". Postoji i audio snimak na kojem se čuje kako Laban preti Polovini i verbalno ga vređa, kao i zvuci koji podsećaju na šamaranje. Saša Janković je poručio građanima da ne treba da dozvole da žive u strahu i da niko ne sme da bude žrtva. - Pretpostavljam da ovakvih snimaka ima još mnogo u Srbiji, ali se ljudi plaše da ih dostavljaju. Koliko god se plaše građani, biće još više napadani - rekao je Janković. Bivši gradonačelnik Subotice i jedan od lidera Mađarskog pokreta Jene Maglai na istoj konferenciji za novinare zatražio je smenu gradonačelnika i rekao da se nikada u poslednjih 50 godina nije desilo da je neki gradonačelnik imao ovakav rečnik u Subotici. - Osramotio je sebe, stranku i celu Suboticu. Sada se vidi pravo lice gradonačelnika, kao i ko vlada gradom, u ogoljenom obliku. Ukoliko Laban smatra da će se jednim izvinjenjem cela stvar rešiti onda se vara, Insistiraćemo na njegovoj smeni - rekao je Maglai. Pozvao je opoziciju u Subotici da prestane da ćuti i optužio pojedine od njih da "šuruju i trguju" sa SNS-om. - Pojedini odbornici iz redova Lige socijaldemokrata Vojvodine i Demokratske stranke godinu i po dana nisu izašli za govornicu - naveo je Maglai. Pozvao je koalicionog partnera SNS-a - Savez vojvođanskih Mađara (SVM), da podnese zahtev za smenu gradonačelnika i dodao da nije dovoljno da se SVM samo distancira od njegovih postupaka.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.