REKAO SAM MU DA ĆU MU IŠČUPATI GRKLJAN, ALI TO NIJE PRETNJA SMRĆU! Gradonačelnik Subotice nastavlja da preti: Taj čovek ništa dobro ne zaslužuje! (VIDEO)
Foto: Printscreeen

jesam psovao, nisam tukao

REKAO SAM MU DA ĆU MU IŠČUPATI GRKLJAN, ALI TO NIJE PRETNJA SMRĆU! Gradonačelnik Subotice nastavlja da preti: Taj čovek ništa dobro ne zaslužuje! (VIDEO)

Prvi čovek Subotice, istaknuti funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke, uputio "izvinjenje" u svom stilu i nastavio s pretnjama

Objavljeno: 29.08.2017. 09:51h
  • 47

Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS Bogdan Laban potvrdio je da je imao verbalni sukob s profesorom Građevinskog fakulteta Vladimirom Polovinom, po svemu sudeći stranačkim kolegom, ali tvrdi da nije bilo fizičkog obračuna.

Na audio snimku koji je dospeo u javnost, a koji je ekskluzivno objavio Espreso, (a nije preneo nijedan srpski medij osim Kurira - prim.aut.) u jednom trenutku se čuje zvuk poput lupanja šamara.

IŠČUPAĆU TI GRKLJAN, POJEŠĆU GA KAO MOJ PITBUL, STAVIĆU TI BETONSKE CIPELE! Poslušajte jezive pretnje gradonačelnika Subotice iz SNS i šamare koji su usledili! (AUDIO)

Laban: To nisu pretnje smrću!

Iako priznaje da je rekao da Polovini da će mu “iščupati grkljan”, Laban u izjavi za Insajder tvrdi da nije pretio smrću. Međutim, smatra da je odgovoran jer nije primereno da koristi takav rečnik kao politički funkcioner.

„To ne dolikuje političkom funkcioneru, ali sam jednostavno bio isprovociran jer to traje mesecima... Preterao sam. Do sada to nikad u životu nisam uradio, ali ovo je već prevršilo sve granice... Preti se mojoj porodici na takav način... To nije od juče, danas..., objašnjava on.

Na pitanje zbog čega mu Polovina preti, Laban kaže:

„Ne znam šta se dešava s tim čovekom. To su bljuvotine, ja sam još ranije podneo prijavu zbog toga, ali da ceo grad izlepi porukama „Bogdane Bog je ljut“.... U šoku sam bio“.

"Izvinjenje": Ne dam ostavku!

Bogdan Laban i Vladimir Polovina sukob će rešavati na sudu. U međuvremenu, Laban se izvinio građanima:

- Izvinjavam se građanima Subotice i Srbije što sam koristio neprimerene reči, iako taj čovek ništa dobro ne zaslužuje. Pogrešio sam i reagovao neprimereno. Još jednom izvinjavam se građanima Subotice i Srbije.

Na pitanje da li će podneti ostavku na mesto gradonačelnika Subotice, Laban kaže da je spreman da snosi političke posledice, ali o ostavci neće sada odlučivati.

Otišao da prijavi napad, zadržan u pritvoru

Duško Kliska, branilac Vladimira Polovine, za Insajder kaže da je sudija njegovom branjeniku zabranio da se javno oglašava do četvrtka, kad će biti saslušani svedoci u postupku.

Ono što je ostalo neobjašnjeno jeste zašto je Polovina zadržan u pritvoru kad je otišao u policiju da podnese krivičnu prijavu protiv Labana za verbalni i fizički napad.

“On je došao u policiju da podnese krivičnu prijavu za fizički napad I brutalne uvrede, a onda su ga od oštećenog pretvorili u osumnjičenog. To nema čak ni u rešenju. Ja sam tražio eksplicitno da mi iznesu razloge, oni su rekli po odobrenju Tužilaštva, Ja sam tražio to odobrenje, oni nisu imali. Uneo sam to kao primedbu na njihov primerak koji sam potpisao”, kaže Kliska.

Bogdan Laban kaže da je i on dao iskaz u policiji i da je pozvan u četvrtak da izađe pred sudiju. Iako kaže da se on i Polovina ne znaju od ranije, Laban navodi da je on podneo krivičnu prijavu protiv Polovine pre incidenta u subotu zbog pretnji koje mu je Polovina ranije upućivao.

Pretnje

Na audio snimku se čuje kako u jednom trenutku Bogdan Laban pominje autorku Insajdera Brankicu Stanković.

Na pitanje zbog čega je pomenuo autorku Insajdera, koja ne poznaje ni njega ni Polovinu, Laban kaže da je prvo njemu Polovina pretio Insajderom.

„Ja sam je pominjao zato što je on pomenuo, pre 3-4 meseca, kod čoveka koji je već podneo prijavu protiv njega. Tvrdio je da je dao informacije Insajderu“, rekao je Laban, ali je tvrdi da ne zna o kakvim je informacijama reč.

Poslušajte još jednom ovaj snimak, pa sami zaključite da li je ovde bilo pretnji smrću ili ne:

Prenosimo vam i transkript "razgovora" između Labana i Polovine:

Laban: Prvo ću da nećeš znati gde se nalaziš, jesi čuo šta sam ti rekao? Jesi čuo? Sedi tamo džukelo jedna. Ne znaš sa kim si se za*ebavao. Ni da si pretio toliko ljudima?

Polovina: Šta sam pretio?

Laban: Šta nisi pretio, šta nisi pretio? Peđa Radivojević. Šta nisi pretio, jesi slao tamo poruke kojekakve?

Polovina: Dobro, i jeste dali Tužilaštvu?

Laban: Što si slao? Normalno da jesam.

Polovina: I?

Laban: Ko su tebi Vujovići, šta ti sve znaš o Vujovićima u firmi? Šta?

Polovina: Ništa.

Laban: Ko ti je rekao to da staviš? Šta znači Jovan Vujović? Ajde reci mi. Ne znaš? Nemoj da ti pi*ku razbijem. Hoćeš da ti pi*ku razbijem?

Polovina: Ne želim.

Laban: Ne želiš? Ja ću ti razbiti pi*ku. Bolje mi reci sad šta to znači.

Polovina: Koje?

Laban: Šta ti znači Jovan Vujović, šta ti znači Muhadinović Srđan, šta ti znači? Reci mi šta to znači? Iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište. Reci mi šta ti to znači? Šta to znači džukelo jedna?

Polovina: Stanite, što ja vama da polažem račune?

Laban: Hoćeš da te prebijem?

Polovina: Ne želim, rekao sam.

Laban: Pa ne, sad ću da te prebijem. Šta ti ne želiš? Ti šalješ poruke. Ti si bre problem bre, to što ti želiš je ku*ac od ovce. Majmune jedan, šta to znači bre, jesi ti lud? Je l' se ja i ti znamo? Jesmo se sreli ti i ja uživo?

Polovina: Ne.

Laban: Šta je onda tvoj problem? U čemu je tvoj problem? Treba li da kradeš, šta reci mi? Koji si prostor ti zamislio da će ti Peđa dati da ti ukradeš? Nema ovde krađe, ovde se ne krade. Je li ti Ćopić rekao da treba da plati poslovni prostor?

Polovina: Ne znam o čemu pričate.

Laban: Ja znam bre, gledaj me u oči.

Polovina: Gledam.

Laban: Ti si jedan foler teški. Ti si jedna pi*kica. Šta se smeješ, smešno ti?

Polovina: Pa jeste, realno.

Laban: Je l' ti smešno? Da ti je*em mater sad, a? Je*aću ti mamu bre, u te smrdljive oči što si s*ao. Nije Laban ovde što je Crnogorac bre, o čemu to pričaš?

Polovina: Nego zašto?

Laban: Ovde je Laban zbog svog rada bre! Pustite se Crnogoraca više, je*em vas bre u usta smrdljiva.

Polovina: Čekajte, stanite. Ja imam određene političke ambicije.

Laban: A gde si ti bre bio, ti si do juče... Ti si bre u "Ne davimo Beograd", tamo si se jasno deklarisao. Jesi rekao lepo da si "Ne davimo Beograd"? U kom si ti filmu?

Polovina: Ja vam samo kažem da u svakom momentu možete da se raspitate o meni.

Laban: Ja o tebi da se raspitam. Ko si ti bre, ajde reci mi? A ko si ti?

Polovina: Sad me pitate šta sam, ko sam. Ja sam samo uredno poslao sve podatke koje imam. Nisam išao u Tužilaštvo, jer mi je stranka bitnija.

Laban: Tebi stranka bitnija? Pa ti si u "Ne davimo Beograd". Ti si ista Brankica Stanković, kako si ti u Tužilaštvu? Kako si ti u Tužilaštvu? Ti si tamo s Brankicom Stanković, jesi napisao sam?

Polovina: Ne.

Laban: Nisi napisao?

Polovina: Nisam napisao da sam s njom.

Laban: Nego s kim si. S "Ne davimo Beograd"? Šta misliš da ti tu pi*ku sad razbijem? A? Šta misliš o tome? Je l' me shvataš ozbiljno?

Polovina: Shvatam.

Laban: Sad ću da te opalim, je*aću ti mater. Nećeš znati gde je Subotica. Pi*ketino jedna smrdljiva. Jesi čuo šta sam ti rekao? Hoćeš sad da te prebijem tu? Je l' hoćeš da te prebijem?

Polovina: Ne.

Laban: Skini te naočare. Skini te naočare džukelo jedna. Oko ću ti izvaditi, je*em li ti mater bezobraznu. Ti si našao za nekoga nešto da pišeš. Ti, koji si iz "Ne davimo Beograd". Je l' ti znaš s kim se za*ebavaš?

Polovina: Da.

Laban: Ne znaš s kim se za*ebavaš? Osvrtaćeš se svaki dan, pi*da ti materina bezobrazna. Ne poznajemo se, ti si našao meni da pišeš. Ne poznaješ me brate. Prvi put danas sedimo ovde. Je l' ti misliš da si toliko opasan tip?

Polovina: Ne.

Laban: Ne misliš da si opasan tip? Koji ti je ku*ac, zašto si izlepio "Bogdane, Bog je ljut na tebe"? Kakav Bog bre? Oćeš da pustim sina mog da te prebije? Da ti uši izvrnem bre. Mamu ti je*em. Koga ti ciljaš?

Uši ću ti zavrnuti bre. To smeće od očiju. Jesi ti lud bre? Nikad u životu nikog dirnuo nisam, a tebi ću da je*em mater. Jesi čuo šta sam ti rekao?

Zapiši sve što sam ti rekao. Evo ti ovde, snimaj. Kako te nije sramota? Ne davimo Beograd i patkica, ti si našao. Ti misliš da ćeš da pobediš, s kim ćeš da pobediš? S kim to?

Polovina: Čekate sekund, ja vas da pitam nešto.

Laban: Evo ti snimaj, ja se ne bojim, snimaj. A tebi ću da je*em i oca i majku. Ko si ti bre, 2014. si se učlanio?

Polovina: 2016.

Laban: 2016. si se učlanio i ti si starosedelac? Slušaj me, nikad u životu ovakav razgovor nisam vodio. Ovo što radite sam prvi put saznao danas, kad sam video priču koju si lepio, ima i snimak ispred stranke. Da lepiš "Bogdane, Bog je ljut". Na mene je ljut, je li? To je tvoje maslo.

Polovina: Ja sam rekao da jeste.

Laban: A jeste. Jesi ti lud?

Polovina: To je vid političke borbe.

Laban: To je politička borba. Sad pi*ku ja tebi da razbijem i to je politička borba?

Polovina: To nije.

Laban: A ti izlepiš i pljuješ po mojoj familiji, to jeste?

Polovina: Ne po vašoj familiji.

Laban: Pa kako nisi, "Bog je ljut".

Polovina: Odakle ste vi? Iz Gračanice?

Laban: Ne, iz Zimbabvea, iz Zanzibara. To je na jugu Afrike. Jesi bio nekad u Zanzibaru?

Polovina: Ne.

Laban: Slušaj bre dečko. Ti si jedan klošar. Da li stvarno misliš da si ti pametan?

Polovina: Ne nužno. Ne kažem da sve što uradim je pametno.

Laban: Ovo što si danas uradio je prevršilo svaku meru.

Polovina: Shvatio sam po vašem nastupu.

Laban: Prevršio si svaku meru, moje je da ti je*em mater sada. Neka me Bog kazni ako sam bilo šta uradio. Jesi čuo šta sam ti rekao?

Polovina: Da.

Laban: Ti si džukela. Jesi ti psihopata, jesi se lečio? Nemoj onda da se*eš više, je*aću ti mater.

Polovina: Shvatio sam poruku.

Laban: Jesi shvatio?

Polovina: Jesam. I to potpuno jasnu.

Laban: Jesi shvatio? U ovom gradu nećeš mi se osvrnuti više. Jesi ti normalan? Radi bre šta god hoćeš, boli me bre ku*ac, kao pi*ku ću te namestiti. Boli me ku*ac s kim si dobar, nazovi odmah i reci: "Glavonja je rekao da im se je*be mater". Još jednom te čujem samleću te, kao mleveno meso. Gledaj me tim psihopatskim očima, gledaj me dobro. Gledaj me pravo, grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan. Pi*ko jedna smrdljiva. Nemoj da me pominješ više. Je*ite se bre, gde hoćeš se je*i, s kim hoćeš u bulju se je*i, nemoj da spominješ mene i moju familiju koja ti ništa nije učinila. Jesi čuo džukelo? Jesi čuo šta sam rekao?

Polovina: Jesam.

Laban: Jesi me shvatio bre?

Polovina: Jesam.

Laban: Ne interesuješ me ti, niti bilo ko. Jesi ti lud bre, ja tebe ne poznajem, šta je s tobom? Prvi put smo danas seli, i ti se ovako ponašaš. Je li ti imaš neki problem sa mnom?

Polovina: Čekajte, prvi put smo danas seli i vi ovako.

Laban: Kako da se ponašam bre, nemoj da te sad sagorim. Treba da ti betonske cipele dam?

Polovina: Ne, vi da me sagorite nećete, mogu jedino vaši momci eventualno.

U tom trenutku na snimku se čuje kako neki čovek prilazi, govori: "Šta glumiš ti, a, šta glumiš ti", a zatim se čuje zvuk šamaranja, jednom, pa drugi put, te onda izgovara: "Majmunčino jedna, glumiš mangupa".

Posle neprijatne pauze koja je zatim zavladala, ponovo se čuje Laban:

Laban: Ovo je tek početak. Slušaj me šta ti kažem. Ne možeš tako sa mnom. Takav ulaz ne postoji nijedan. Je l' ti ovo smešno?

Polovina: Nije mi smešno.

Laban: Smešno ti?

foto: Fonet

Polovina: Ne.

Laban: Kako ti nije smešno danas da gledaš "Bogdane, Bog je ljut"? Nije ti smešno?

Polovina: Nije mi smešno.

Laban: Svaki dan ćeš se osvrtati. Zapamti šta sam ti rekao, osvrtaćeš se. Svaki put kad spomeneš moje ime osvrtaćeš se, a ja ću gledati. I jaja ima na ražnju da ti stavim. Slobodno reci Bogdan Laban, sad nazovi. Jesi čuo šta sam ti rekao?

Polovina: Jesam.

Laban: Odmah nazovi. A tobom ću se baviti sada. Ni ja nisam znao ko si ti, iz kog si filma. Sad ću se baviti tobom. Pi*ko jedna. Je*ao te i taj iz Građevinskog komiteta u Beogradu. Jesi čuo šta sam rekao? Pa ja imam i tamo bre ljude. Je*aću te i tamo u usta, jesi čuo šta sam rekao? Nikad nemoj da ti padne na pamet. Prijavljuj šta god hoćeš. Prijavi Bogdan Laban, biće mi zadovoljstvo. Jesi čuo šta sam rekao? Džukelo jedna. Sram te bilo. Dodira nemaš bre s nama, ti si našao da se petljaš. Isteraju te ovde s fakulteta, i iz škole, i ti se*eš tu. Ko si ti? Svaki dan ćeš se osvrtati. Ovde u Beogradu, i reci Bogdan Laban. Jesi me razumeo? Ajde beži da te ne gledam, beži... Beži, pi*ko smrdljiva.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media