PREMIJERKA SE OBRATILA RADNICIMA GOŠE: Vlada je mnogo učinila za vas, a sad se obratite Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova!
Foto: Fonet

nebrojeno puta razgovarali

PREMIJERKA SE OBRATILA RADNICIMA GOŠE: Vlada je mnogo učinila za vas, a sad se obratite Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova!

Vlada na raspolaganju ima stečaj kao moguće rešenje problem

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je izjavila da nije istina da Vlada za radnike smederevske fabrike šinskih vozila Goša nije uradila mnogo. - Nije istina da za Gošu nije urađeno mnogo kao za neke druge firme. Jako puno je Vlada uradila za radnike Goše - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu. Ona je dodala da će Vlade Srbije nastaviti razgovare sa predstavnicima Goše, ali da bi bilo najbolje da se obrate Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova jer je to institucionalni mehanizam.

foto: Zorana Jevtić

Prema rečima premijerke, Vlada na raspolaganju ima stečaj kao moguće rešenje problema zato što Goša državi duguje više od 500 miliona dinara, ali stečaj nije dobar za radnike zbog čega je vlasnicima fabrike ponuđen reprogram dugova. Ona je kazala da su ministri nebrojeno puta razgovarali sa predstavnicima fabrike i da je Vlada radnicima isplatila jednokratnu pomoć od 60.000 dinara, izdvojila novac za pokrivanje troškova njihovog zdavstvenog osiguranja, našla kupce za vagone, kao i da im je nudila nova radna mesta ali da niko od radnika to nije želeo da prihvati.

Radnici Goše štrajkuju od marta ove godine jer im poslodavac nije isplaćivao zarade od 2014. godine, a juče su protestovali ispred Vlade Srbije.

foto: Espreso

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.