DAČIĆ MAKEDONCIMA: Znamo šta ste dogovarali, to se ne radi prijateljima
Foto: Beta, Nikša Miletić

Jasna poruka

DAČIĆ MAKEDONCIMA: Znamo šta ste dogovarali, to se ne radi prijateljima

Srbija želi da smiri novonastalu situaciju sa Makedonijom koja se ne zasniva na pretpostavkama, već na nedvosmisleno utvrđenim radnjama

Objavljeno:

Ivica Dačić izjavio da je odluka Srbije da povuče osoblje Ambasade u Makedoniji zapravo poruka Skoplju da Srbija zna šta su se dogovarali i šta su dogovorili.

To je, kako je istakao ministar spoljnih poslova Srbije, nešto što se ne radi prijateljima. Uprkos tome, dodaje Dačić, Srbija želi dobre odnose sa svim državama u regionu, radi mira i stabilnosti.

Time, kaže, Srbija želi da smiri novonastalu situaciju sa Makedonijom koja se ne zasniva na pretpostavkama, već na nedvosmisleno utvrđenim radnjama koje govore o pojačanom ofanzivnom delovanju prema Srbiji. Dačić je gostujući u Jutarnjem programu Pinka rekao da će sve što se dogodilo poslednjih dana biti predmet razgovora sa našim diplomatama, ali i sa kolegama u Makedoniji. Najavio je da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra razgovarati telefonom sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevom i da će se on čuti sa svojim kolegom Nikolom Dimitrovom.

Da podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su zaposleni u Ambasadi Srbije u Makedoniji povučeni na konsultacije nakon što je od nadležnih obaveštajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

IMAMO DOVOLJNO DOKAZA DA OFANZIVNO DELUJU PROTIV SRBIJE! Vučić objasnio zašto su zaposleni u ambasadi u Makedoniji povučeni!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.