HRVATI, UKINITE BLOKADU: EU pripretila komšijama!

traži se brza reakcija

HRVATI, UKINITE BLOKADU: EU pripretila komšijama!

Što se tiče najave da otvore granice, mi to i čekamo. Srbija je molila 4 dana da otvore granice, izjavio je srpski premijer
Objavljeno: 16:16h

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han, izjavio je danas, nakon sastanka sa premijerom Aleksandrom Vučićem da je izuzetno zadovoljan načinom na koji se u Srbiji ophode prema izbeglicama.

- Cenim izjavu premijera da Srbija učestvuje u ovom kvotnom režimu i da pokaže evropsku solidarnost. Jako sam zabrinut situacijom na srpsko-hrvatskoj granici. Svojim očima sam video kolonu od preko 10 kilometara - rekao je evropski komesar i dodao da dve zemlje nema šta da pregovaraju već da rampa treba odmah da bude skinuta.

Evropski komesar se osvrnuo i na izjavu hrvatskog premijera u kojoj je on Srbe nazvao varvarima.
- To prosto nije rečnik kojim treba da se razgovara. Prevazišli smo varvare i to je sve deo prošlosti. Osuđujem ovakav rečnik bez obzira ko je takvu izjavu dao. Takođe, i reči mogu pogoditi i povrediti ljude i toga bismo morali da budemo svesni - naglasio je Han, na šta je srpski premijer dodao: - Ne daj Bože da smo mi nekoga nazvali divljacima. Svi svetski mediji bi o tome brujali. Ponosan sam da niko iz srpske države to nije radio - istakao je Vučić.
Onoga trenutka kada hrvatska odustane od svojih mera, Vlada Srbiije će istog sekunda sve vratiti u pređašnje stanje

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.