VESIĆ DEZERTER: Onda kad je bilo najteže je bežao i krio se! Zato sada ide na robiju OVOLIKO DUGO!
Foto: Filip Plavčić

gradski menadžer

VESIĆ DEZERTER: Onda kad je bilo najteže je bežao i krio se! Zato sada ide na robiju OVOLIKO DUGO!

Dok su se drugi tokom NATO bombardovanja borili za državu, a neki čak i ginuli, Vesić se skrivao u Crnoj Gori

Objavljeno:

KAKO JE STVARNO SRBIJA ŽIVELA POD TURCIMA! Srpski istoričari otkrivaju ISTINU koja menja sve!

Dok su se tokom NATO bombardovanja drugi borili za državu, a neki čak i ginuli, on se skrivao u Crnoj Gori, a u Srbiju se vratio tek kad je opasnost prošla. Goran Vesić, menadžer Beograda i najomraženiji dosovac, osuđen je 1999. na dve godine zatvora zato što se nije odazvao na vojni poziv, otkriva Kurir.

Dok su se drugi tokom NATO bombardovanja borili za državu, a neki čak i ginuli, Vesić se skrivao u Crnoj Gori. U Srbiju se vratio tek kada je opasnost prošla, a zatvorsku kaznu nikad nije odslužio.

foto: Filip Plavčić

O suđenju Goranu Vesiću, koje je održano u njegovom odsustvu, svojevremeno je u svom izveštaju pisao Helsinški odbor za ljudska prava.

- Komanda Vojnog odseka Kraljevo podnela je 17. aprila 1999. postupak protiv Gorana Vesića za krivično delo neodazivanja vojnom pozivu. Poziv nije uredno uručen. Jedini dokaz za gonjenje je kopija poziva i kopija poruke uručioca da je poziv ostavljen ispod vrata. Vojni tužilac podiže optužnicu protiv Vesića, vojni sud određuje pritvor za optuženo lice i donosi rešenje o tome. Sve se ovo dešava u toku trajanja intervencije NATO u Jugoslaviji. Glavni pretres održan je 15. juna 1999. u Užicu pred većem od tri sudije - pisao je Helsinški odbor, a potom konstatovao da je odmah doneta i presuda:

foto: Filip Plavčić

- Vojni sud okruga Užice donosi odmah i presudu, kojom se Vesić Goran proglašava krivim zato što kao vojni obveznik bez opravdanog razloga nije u određeno vreme došao u svoju jedinicu, iako mu je bio saopšten ratni raspored i mada je bio pozvan pojedinačnim mobilizacijskim pozivom, čime je izvršio krivično delo iz člana 214, st. 1, u vezi s čl. 223, st. 1 KZ SRJ. Zbog učinjenog dela, sud ga osuđuje na dve godine zatvora, koje bi morao izdržati nakon pravosnažnosti presude. Optuženi je takođe obavezan da plati sudske troškove u vrednosti od 1.000 dinara. Vesić još nije u zatvoru, jer nije „dostupan nadležnom organu“.

Vesić, koji je 1999. bio odbornik DS u Skupštini Beograda, juče nije odgovarao na pitanja.

foto: Filip Plavčić

(Espreso.co.rs / Izvor: kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.