NEKO IMA 4 STANA, NEKO (KAO FOL) NEMA NIŠTA: Ovo su imovinske karte srpskih ministara, POGLEDAJTE KO JE NAJBOGATIJI, A KO NAJSIROMAŠNIJI!
Foto: Zorana Jevtić, AP, Profimedia

šareno!

NEKO IMA 4 STANA, NEKO (KAO FOL) NEMA NIŠTA: Ovo su imovinske karte srpskih ministara, POGLEDAJTE KO JE NAJBOGATIJI, A KO NAJSIROMAŠNIJI!

Neki od ministara nisu prijavili nikakvu imovinu i štednju. Drugi pak imaju čime da se pohvale

Objavljeno:

Agenciji za borbu protiv korupcije predate su nove imovinske karte, a najzanimljiviji su bili novi ministri čija imovina do sada nije bila toliko "pod lupom javnosti".

Nenad Popović, ministar bez portfelja tako ne prima platu iz budžeta, ali 4 stana koje je prijavio, sa preko 500 kvadrata ukupne površine, mogli bi da ga svrstaju među najbogatije ministre.

foto: Aleksandar Levajković

Poseduje i tri automobila (mercedes, porše, mini kuper), čamce, ali i brojne udele u akcijama preduzeća.

foto: Printscreen

Goran Trivan, ministar životne sredine zarađuje 92.378 dinara kao ministar i dodatnih 42.000 dinara kao član UO Instituta za tehnologiju mesa.

foto: Beta

Vozi BMW iz 2007. godine, i živi u stanu od 150 kvadrata.

Ovaj ministar nije prijavio štednju.

Branko Ružić, nalsednik Ane Brnabić u ministarstvu državne uprave osim plate od 93.799 dinara nije prijavio bilo kakvu imovinu!

foto: jelena Vučetić

Od "starih" ministara među imućnijima je Vanja Udovičić koji ima stan, kuću, zgradu, pašnjake, šume i oranice, dva automobila, čamac, ali i akcije i udeo u firmama na iznos od oko 5,8 miliona dinara.

foto: Beta

Premijerka Srbije ima dve kuće i stan od 327 kvadrata, vozi Tojotu rav4 iz 2010. godine, i prima platu od 104.500 dinara.

foto: Fonet

Zanimljivo je da isti automobil, doduše stariji dve godine vozi i Zorana Mihajlović. Ona ima stan od 140 kvadrata, a platu ne prima iz budžeta.

foto: Fonet

Ivica Dačić ima platu koja prelazi 100.000 dinara, a nije prijavio da poseduje vozilo. Ni stan kupljen na kredit nije 100 posto u njegovom vlasništvu, sudeći po izveštaju koji je podneo Agenciji za borbu protiv korupcije.

foto: Beta

"Tanju" imovinsku kartu ima i Zlatibor Lončar. Ima pola vlasništva nad stanom od 75 kvadrata i živi od 88.000 dinara koje prima kao hirurg u KCS.

foto: Fonet

Nela Kuburović ima stan od 72 kvadrata, zemljište sa stambenom zgradom, šume, njivu i pašnjake, a ukupna primanja iz budžeta kreću se oko 120.000 dinara.

foto: Beta

Imovinu i vozila nije prijavio Rasim Ljajić, niti Vladan Vukosavljević, ministar kulture.

Aleksandar Vulin prijavio je stan od 107 kvadrata i platu od 92.246 dinara. Vozila i štednju nije prijavio.

foto: Stefan Jokić

Ministar prosvete Mladen Šarčević ima udeo u vlasništvu nad obrazovnom institucijom "Ruđer Bošković" koja je jedna od prvih privatnih školi u Srbiji, i to u iznosu od preko 400.000 evra.

foto: Fonet

Ima i kuću, kao i dva stana.

Imućniji ministar je i Dušan Vujović, koji je prijavio tri stana, dva automobila, kuću od 300 kvadrata.

foto: Fonet

Aleksandar Antić može da se pohvali sa 5 vinograda koje poseduje, a Jadranka Joksimović sa oko 20 hektara zemljišta i pomoćnim zgradama.

Zanimljivo je da Slavica Đukić Dejanović prima i penziju, i platu kao ministarka, ali i lekarsku platu.

foto: Beta / Miloš Miškov

Milan Krkobabić je osim stana od 106 kvadrata prijavio i tojotu iz 2001. godine i zaradu od 88.000 dinara.

Zoran Đorđević, novi ministar socijalnog staranja ima dve kuće, tri parcele zemljišta i suzuki iz 2015.godine.

foto: Ministartsvo odbrane

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.