KENA SE IZVINIO ZBOG IZJAVE O HOLOKAUSTU: Učinio sam nepravdu, povredio mnoge prijatelje
Foto: Stefan Jokić

pogrešio

KENA SE IZVINIO ZBOG IZJAVE O HOLOKAUSTU: Učinio sam nepravdu, povredio mnoge prijatelje

- Istovremeno osećam i verujem da sam ovakvom izjavom izneverio mnoge prijatelje u Demokratskoj stranci. Izvinjavam se i njima - napisao je on

Objavljeno:

Predsednik Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić Kena izjavio je sinoć u Leskovcu da "ni Jevreji u doba nacističke Nemačke nisu doživeli takav progon kao što su demokrate za vreme vladavine Aleksandra Vučića"

"DS je danas reagovao i poslao izvinjenje narodnog poslanika koje prenosimo u celosti:

Reagovao sam krajnje neprimereno i učinio veliku nepravdu što sam stavio žrtve Holokausta u dnevno politički kontekst. Duboko žalim i izvinjavam se svima zbog izjave u kojoj sam uporedio progon Jevreja i demokrata. Žao mi je ukoliko sam nekoga povredio jer ni na jedan način nisam želeo da uvredim žrtve Holokausta. Holokaust nije moguće porediti ni sa čim, uveravam sve ljude da nikako i ni u kom slučaju nisam imao nameru da relativizujem Holokaust. Istovremeno osećam i verujem da sam ovakvom izjavom izneverio mnoge prijatelje u Demokratskoj stranci. Izvinjavam se i njima. Posebno se izvinjavam i svim nosiocima medalje "Pravednik među nacijama" kojih u Srbiji ima više od 140. Oni su bili i ostaće inspiracija meni i mojoj porodici jer su u doba najvećeg zla rizikovali svoje živote da bi spasili Jevreje od Holokausta" - stoji u saopštenju DS.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.